fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Generalul Ghiță Bârsan va fi Cetățean de Onoare al Municipiului Sibiu

Rectorul AFT Sibiu: Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai frumoasă a istoriei româneşti

Comandantul Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu va deveni Cetăţean de Onoare al Municipiului Sibiu. Generalul de brigadă prof. univ. dr. ing. Ghiţă Bârsan va fi recompensat cu acest titlu pentru ”contribuţia deosebită în învățământul superior sibian şi în viaţa oraşului”.

Inițiativa îi aparține primarului Astrid Fodor și va fi aprobată de consilierii locali în ședința din 29 martie.

Comandant al Garnizoanei Sibiu, de 11 ani

Îndeplinind de mai bine de 11 de ani funcţia de Comandant (Rector) al Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, si-a adus contribuția la dezvoltarea învățământului militar sibian, perpetuând şi consolidând această tradiție a Sibiului şi standardele înalte de educaţie din oraş. În calitatea sa de conducător al uneia dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior din România, a deschis Academia sibiană către comunitate, implicând-o în proiectele oraşului, în beneficiul studenţilor Academiei, precum şi al comunității”, se arată în raportul de specialitate al Primăriei Sibiu.

Rectorul AFT este și Comandantul Garnizoanei Sibiu din anul 2011, coordonând astfel toate unităţile militare din Sibiu. Sub conducerea sa, Garnizoana Sibiu organizează alături de instituţiile administraţiei locale, evenimente de sărbătoare sau comemorare, cu ocazia zilelor importante pentru România şi pentru Sibiu, asigurând logistica şi personalul necesar.

Născut în Umbrăreşti, județul Galaţi, generalul Ghiţă Bârsan a absolvit Academia Tehnică Militară, Facultatea de blindate şi aviaţie, din Bucureşti. Și-a început cariera în 1989, ca şef al atelierului de lucrări elicoptere, motoare şi armament la UM 01989 din Sibiu. Este doctor în ştiinţe inginereşti din 1997. În cariera sa profesională, a obţinut 30 de ordine militare, embleme de merit şi de onoare sau premii, onorând Sibiul în domeniul militar, aducând vizibilitate, prestanţă şi prestigiu oraşului.

Etichete:

Recomandam sa citesti si