fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport Medias

Gaz Metan Mediaș, în șomaj tehnic

Pandemia de COVID-19 a suspendat fotbalul în România și, în același timp, a sistat încasările cluburilor. Pentru evitarea unui colaps financiar, grupările din Liga 1 au luat măsuri drastice. Astfel, Viitorul și FCSB au decis reducerea semnificativă a salariilor angajaților, iar Gaz Metan Mediaș și AFC Hermannstadt au decis ca toți angajații lor să intre în șomaj tehnic.

Statul va asigura sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanţei Guvernului.

#ConferintaPresa #GazMetan Președintele Ioan Mărginean și cei doi căpitani Marius Constantin și Răzvan Pleșca susțin o conferință de presă.

Publicată de Gaz Metan Mediaș pe Miercuri, 1 aprilie 2020

„Cu părere de rău vă spun că au intervenit multe probleme din punct de vedere financiar. Nu știm dacă reluăm campionatul pentru a juca restul de meciuri. Asta ar însemna o pierde financiară de 270.000 de euro pentru noi. Ne-am luat măsură de precauție și am cerut administratorului judiciar să avizeze intrarea în șomaj tehnic începând cu Mărginean Ioan și restul personalului. Sunt 27 de jucători în lotul echipei mari și văd că avem 38 de persoane în administrativ. Noi am fost de bună credință, am plătit salariile la zi, dar nu știm încotro să o apucăm și am decis să fim solidari în această perioadă. Pe această cale le mulțumesc căpitanilor de echipă”, a declarat Ioan Mărginean, președintele Clubului Gaz Metan Mediaș, astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Etichete:

Recomandam sa citesti si