fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Gaudeamus revine în Piața Mare

Joi, 18 mai, începând cu ora 13:30, Piața Mare se va umple de absolvenții Universității „Lucian Blaga” și de cei ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, care  vor fi prezenți în „cea mai mare Aulă a Sibiului” – Piața Mare – pentru a asista la Festivitatea Gaudeamus de Absolvire a promoției 2023, programată pentru ora 14:00.

Încolonați în marșuri și purtând pancartele fiecăreia dintre cele 9 facultăți ale ULBS, studenții vor defila spre centrul orașului îmbrăcați in robe de absolvire, în aplauzele trecătorilor.

Importanța solemnă a  momentului va fi marcată de intrarea în Piața Mare a studenților, pe muzica fanfarei militare. Programul va continua cu imnul de stat și cu imnul studențesc, după care vor urca pe scenă, pentru a transmite un mesaj de salut, rectorul ULBS, prof. univ.dr. Sorin Radu, rectorul AFT, gl. bg. prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan, primarul Sibiului, doamna Astrid Cora Fodor precum și prefectul județului, dl. Mircea -Dorin Crețu.

„Intonarea imnului Gaudeamus la absolvire este un moment cu o simbolistica specială, care  va rămâne cu siguranță întipărit în mintea fiecărui student prezent la festivitate. Dar așa cum se spune, un sfârșit este un nou început, iar ceea ce e bine să nu uite nicio generație de absolvenți este faptul că procesul de învățare nu se termină niciodată, ci devine parte din desăvârșirea  noastră profesională” (prof.univ. dr. Sorin Radu, rectorul ULBS).

Și, pentru că vorbim despre o sărbătoare a absolvenților, din program nu vor lipsi momentele de divertisment pregătite și pentru această ediție de studenții celor două universități. Aceștia vor avea un cuvânt de spus, la propriu, prin reprezentanții lor, în cadrul ceremoniei de predare și primire a cheii, văzută ca un transfer de cunoaștere între generații.

În premieră în acest an, prezentatorii vor fi tot studenți, cu o experiență scenică dobândită la cursurile  Facultății de Litere și Arte, Departamentul de Artă Teatrală , din cadrul ULBS.

Încheierea festivității va fi marcată de aruncarea în aer a tocilor de absolvire, unul dintre cele mai așteptate momente ale zilei.

Festivitatea de absolvire Gaudeamus a ULBS si AFT, promoția 2023, va fi transmisă integral într-o sesiune live pe facebook.