fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Gastronomia Sibiului la Berlin

Bogdan Trif, Ministrul Turismului și Președinte al PSD Sibiu, împreună cu celebrul tenismen Ilie Năstase și cu maestrul naiului, Nicolae Voiculeț, ambasadori ai turismului românesc, au deschis Seara Românească, eveniment organizat de Ministerul Turismului, la standul României de la ITB Berlin, unul dintre cele mai mari târguri de profil din lume.

Turismul viticol a fost în centrul atenției în cadrul Serii Românești, unde au fost prezentate vinuri din mai multe regiuni ale țării, inclusiv din zona Sibiului, domeniul viticol Apold. La standul Ministerului Turismului un somelier a prezentat poveștile din spatele vinurilor reprezentative pentru țara noastră. În plus, gastronomia tradițională a completat experiența autentic românească de la standul României.

Gastronomia Sibiului la BerlinDegustarea de vinuri a fost acompaniată de maestrul Nicolae Voiculeț care a adus plus valoare serii românești prin cântecele tradiționale interpretate la nai.
Ilie Năstase a dat autografe vizitatorilor care au ținut să fie aproape de numărul unu mondial din tenis. Celebrul sportiv i-a invitat pe turiștii germani să vină în țara noastră pentru a se bucura de experiențe autentice.

„Sunt mândru că România este reprezentată la Berlin prin bun gust și autenticitate și fac aici referire şi la vinul produs în județul nostru, vin ce a fost dezgustat cu multă plăcere de vizitatorii standului Ministerului Turismului de la Berlin pe parcursul serii românești organizată de Ministerul Turismului în prima zi de târg. I-am invitat și pe cei din consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică, aici la standul nostru, așa că vor avea şi ei un moment special de prezentare a gastronomiei zonei. Mă bucur că Sibiul este în atenția turiștilor din întreaga lume prin intermediul celui mai mare eveniment de turism din Europa, ITB Berlin. Acțiunile de acest gen vor continua în acest an, iar Sibiul va fi promovat la nivel internațional cu toate formele de turism, gastronomic, cultural, de aventură și de sănătate”, a declarat Președintele PSD Sibiu și ministru al Turismului, Bogdan Trif.

Ministerul Turismului a pus la dispoziție gratuit standul celor 46 de coexpozanți care au prezentat oferta turistică a țării noastre. Agenții de turism, Consilii Județene și alți operatori economici din domeniu au contribuit la promovarea României ca destinație turistică.

Etichete:

Recomandam sa citesti si