fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Galeria de artă stradală a Sibiului cuprinde 112 picturi murale

Șase picturi murale, din care una va fi animată prin realitate augmentată, și două instalații de artă a lăsat în urmă a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Street Art din Sibiu, desfășurat sub tema “Reflections”. Noile picturi murale, realizate de cei opt artiști invitați, pe o suprafață de aproximativ 900 de metri pătrați, se alătură celor realizate anii trecuți, astfel că patrimoniul de artă stradală al Sibiului cuprinde astăzi 112 lucrări și nu mai puțin de 12.500 de metri pătrați de culoare.

Galeria de artă stradală a Sibiului cuprinde 112 picturi murale            Galeria de artă stradală a Sibiului cuprinde 112 picturi murale            Galeria de artă stradală a Sibiului cuprinde 112 picturi murale

Artistul sibian Horațiu Bota a finalizat o instalație de artă inedită, expusă în Piața Huet, pe care a realizat-o printr-o tehnică de alăturare a mii de puncte (stippling) pe un panou de 2.5 metri pătrați. Lucrarea este prima de acest gen din festival care urmează să fie transformată în NFT cu ajutorul proiectului sibian Mons NFT.
Pictura va deveni o lucrare de artă în format digital, ce se alătură unei galerii de 10.000 de astfel de creații care sunt tranzacţionate pe blockchain.
O altă instalație creativă și spectaculoasă este cea realizată de artistul sibian Graflin’, expusă în aceste zile în Piața Huet. Acesta vine cu un concept propriu de lucrare, realizată exclusiv din sfoară colorată și cuie, cu ajutorul cărora a reușit să redea conceptul reflexiilor, devenind un decor potrivit pentru poze.

Sibiu International Street ART Festival (SISAF) este un eveniment organizat de Asociația ART Factory Transilvania și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si