fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Gala Tânărului Independent- proiect unde artiștii din zona independentă își pun în valoare talentul, creativitatea și imaginația

Gala Tânărului Independent- proiect unde artiștii din zona independentă își pun în valoare talentul, creativitatea și imaginația

Asociația Compania de Teatru Become organizează de cinci ani un festival sub forma unei gale dedicat tinerilor actori din zona independentă.  Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, Primăria Rășinari și Casa de Cultură din Cisnădie. În acest an proiectul a primit cofinanțare din partea Consiliului Județean Sibiu prin Școala Populară de Arte și Meserii Ilie Micu Sibiu.

Dorim crearea unei platforme de artele spectacolului unde artiștii tineri pot performa. Sper ca odată cu trecerea timpului această platformă să le poată oferi tinerilor premisele dezvoltării de companii de teatru independent cu care mai apoi să poată performa în diferite festivaluri la nivel național și internațional.”  a spus Cătălin Grigoraș actor și director al Companiei de Teatru Become Sibiu.

Acest proiect de tineret se dorește a fi un proiect unde artiștii din zona independentă să pună în valoare talentul, creativitatea și imaginația lor. Programul galei din acest an a fost unul cu totul special, având în vedere și situația epidemiologică în care ne aflăm.

Gala Tânărului Independent- proiect unde artiștii din zona independentă își pun în valoare talentul, creativitatea și imaginațiaUnul dintre cele mai apreciate spectacole din cadrul galei a fost PLAYLIST pentru sfârșitul lumii ce l-a avut ca protagonist pe actorul Cătălin Florea – absolvent al Facultății de Teatru și Film din Cluj Napoca, în prezent masterand al aceleași facultăți. Spectacolul a avut la bază un text scris de Mihnea Blidariu (Luna Amară) și a fost conceput în cadrul Centrului de Creație MAIDAN din Cluj Napoca. Nu a trecut neobservată prestația actorului Florin Suciu în Hocus Pocus unde alături de iepurașul BUBU a dezvoltat un excepțional oneman show presărat cu momente de magie și ventrilocie. Cu siguranță cei mai mici dintre spectatori au fost cuceriți definitiv.

Gala Tânărului Independent- proiect unde artiștii din zona independentă își pun în valoare talentul, creativitatea și imaginațiaIneditul acestei gale a fost spectacolul GUNOIERUL după un text scris de Mimi Brănescu. Spectacolul s-a jucat în cadrul galei la secțiunea spectacole invitate în Șură la Rășinari, de altfel spectacolul se joacă de aproape 5 ani în Sibiu și în marginimea Sibiului cu mare mare succes.

Etichete:

Recomandam sa citesti si