fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Fundația Comunitară Sibiu a contribuit la dotarea cu aparatură nouă la UPU

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost dotată în această săptămână cu aparatură de ultimă generație. Este vorba despre 6 monitoare semne vitale pacienți, un electrocardiograf (EKG), 10 termometru non-contact, 8 pulsoximetre de deget și  6 cărucioare transport pacienți.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean este locul cel mai aproape de expresia “linia 1”. Acolo o mână de medici, asistente și voluntari trebuie să facă față zilele acestea unui volum de pacienți de câteva ori mai mare decât într-o zi aglomerată obișnuită.

Spațiul este limitat, temperatura scăzută și ambulanțele nu contenesc să aducă noi cazuri urgente, pe lângă cele care așteaptă la cozi. La acest volum multe dintre ustensilele și echipamentele folosite de personalul medical au devenit consumabile: termometre, pulsoximetre, scaune, etc.

Am răspuns săptămâna aceasta nevoilor urgente ale celor din prima linie pentru a ajuta dotarea cât mai rapidă a secției, până la finalizarea proceselor de achiziții publice, dată fiind situația excepțională cu care ne confruntăm.

Mulțumim tuturor celor care zilele acestea muncesc până la epuizare fizică și psihică pentru a ne salva rudele și cunoscuții și pentru a ne ține pe toți în siguranță! (au postat reprezentanții Fundației Comunitare Sibiu pe pagina de Facebook)

„Dincolo de cuvinte si declarații, rămân gesturile concrete. Mulțumim Fundația Comunitară Sibiu și Ciprian Ciocan.”, au fost și postarea din această seară de pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Etichete: