fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

„Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Zalău”, un nou eveniment găzduit de Muzeul ASTRA

„Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Zalău”, un nou eveniment găzduit de Muzeul ASTRA
Cea de-a IX-a ediţie a târgului „Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Zalău”, altfel de târg al olarilor, va fi organizată în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului în perioada 21-25 iulie 2021.
Pe parcursul a patru zile olari din România, Ungaria şi Republica Moldova se vor întrece la roata olarului şi vor găti pe vatră deschisă, în vase de lut, reţete tradiţionale, iar comisiile de jurizare vor desemna cei mai buni olari şi bucătari-olari.
Olarii-bucătari vor găti, la Sibiu, în vase de lut pe vatră deschisă reţete tradiţionale româneşti, maghiare şi moldovenești precum: babgulyás unguresc, tocană de vită cu tarhon și paste, tocană de căprioară, ciorbă țărănească, gulaș cu găluște, gulaș secuiesc, tocănița olarului cu vin roșu, gulaș cu fasole boabe, zeamă de pui, tocăniță țărănească cu legume cu carne, fasole moldovenească cu afumătură, mămăliguță și castraveți murați, supă de varză, tocăniță de pui cu tarhon, tocăniță ungurească de vițel și gulaș cu fasole boabe, tocăniță ungurească de vițel și gulaș cu carne de porc. Publicul poate să deguste preparatele gătite până la epuizarea porțiilor
Sâmbătă, 24 iulie 2021, la ora 20.00, Nightlosers Band va încânta publicul cu un recital muzical pe ritmuri de ethno și blues.
Partener cultural şi colaborator al târgului este Asociaţia Maghiarilor din Sibiu-HID.
Etichete: