fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Fotografiile artiștilor din 60 de țări vor fi expuse la Salonul Internațional de Artă Fotografică

Fotografiile artiștilor din 60 de țări vor fi expuse la Salonul Internațional de Artă Fotografică

Artiști fotografi din 60 de țări expun la ediţia a 21-a a Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, care va avea loc în perioada 4 – 18 octombrie. Salonul poate fi vizitat în mod gratuit, în timpul programului prevăzut de Centrul de Informare Turistică, de luni până vineri între orele 9-17, iar sâmbăta şi duminica între orele 9-13.

La ediția din acest an, tradiționala secțiune „Open Color” este însoțită de secțiunile „Open Monochrome” și „Nature”, care oferă participanților oportunitatea de a renunța la culoare sau de a fotografia elemente naturale cum sunt peisajele, fauna și plantele. Printre câștigătorii de anul acesta se numără și 5 români care au obținut 10 premii. Din juriu au făcut parte Csaba Balási (România) – M.FIAP, István Kerekes – (Ungaria) – E.FIAP diamond 3, Fred Nuss (România) – A.FIAP, Louis Guermond – rezervă (Franţa/România) – artist independent.

,,Ne bucurăm că și ȋn acest an, deși condiția actuală este una mai puțin fericită, evenimentul captează atenția la nivel internațional, fapt ce declanșează o puternică stare de comuniune și comunicare estetică, onorând cu o creativitate mereu efervescentă organizatorii acestei acțiuni. Suntem mândri ca am reușit să ȋncurajăm iubitorii de fotografie de pe toate meridianele să ne ȋmpărtășească trăirile lor artistice, prezentându-le ȋn fața juriului internațional și a publicului sibian”, au declarat organizatorii.

Juriul care a acordat cele 90 de premii (medalii de aur, argint, broz, menţiuni şi premii speciale) pentru artiştii fotografi a fost format din Csaba Balási (România) – M.FIAP, István Kerekes – (Ungaria) – E.FIAP diamond 3, Fred Nuss (România) – A.FIAP, Louis Guermond – rezervă (Franţa/România) – artist independent. Printre câştigători se numără şi 5 români care şi-au adjudecat 10 premii.

Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu este un eveniment organizat de Fotoclubul Orizont și Casa de Cultură a Studenților sub patronajul celor mai reputate organizații: Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Images Sans Frontiere (ISF), Global Photographic Union (GPU) și Asociația Artiștilor Fotografi din România (AAFR). Acțiunea este cofinanțată de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2020.

Etichete:

Recomandam sa citesti si