fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Foto|Copiii de la Fundaţia UCOS l-au primit pe Iepuraş

ucos_serbare paşti

Fundaţia „Un Copil, O Speranţă” (UCOS) din Sibiu a organizat zilele acestea serbări şi ateliere tematice pentru copiii care beneficiază de terapie în centrele de aici. Miercuri, 20 aprilie, cei mici şi-au dat întâlnire la locul de joacă din curtea Fundaţiei UCOS, unde s-au jucat, au confecţionat obiecte şi decoraţiuni cu tematică pascală, au desenat şi mai apoi au primit vizita Iepuraşului.
Dulciurile şi cadourile au adus bucurie micuţilor însoţiţi la activităţi de părinţi şi terapeuţi. Între copiii de aici se află şi doi micuţi din Ucraina.
„Activitatea noastră este organizată în special către cele două centre, «CRESC» şi Caleidoscop». Avem 91 de copii, între care şi doi copii din Ucraina. Avem, din păcate, şi o listă lungă de aşteptare pentru că nevoia de recuperare este foarte mare, numărul copiilor cu nevoi speciale şi cu cerinţe educative şcolare speciale crescând permanent. Pentru Centrul «Cresc» avem 19 cereri în aşteptare, iar pentru Centrul «Caleidoscop» avem 58. Suntem deja la capacitatea maximă în ceea ce priveşte spaţiul şi personalul. Nu mai avem unde să ne extindem şi ar fi nevoie de resurse financiare pentru activităţile noastre”, ne-a spus directorul executiv al UCOS Sibiu, Teodor Pădurean.

„Venim la terapie zi de zi”
Părinţii celor mici sunt foarte bucuroşi, dar şi recunoscători Fundaţiei UCOS pentru ajutorul pe care îl oferă atât copiilor, cât şi familiilor.

„Băieţelul nostru, Filip, vine cu foarte mare plăcere aici, dimineaţa, stă primul acolo la uşă şi abia aşteaptă să intre, are o legătură bună cu terapeuţii. Sunt foarte puţine informaţii atunci când primim diagnosticul şi nu ştim în ce parte să ne îndreptăm şi ne-am pus pe listă la UCOS, am stat doi ani să intrăm”, ne-a spus Adina Munteanu.

„Venim de un an la UCOS cu Matei, băieţelul nostru. Facem cu el terapie individuală. Este oarecum independent acum, cere când vrea ceva, a început să vorbească, ceea ce înseamnă că logopedia începe să aibă efect şi ne bucurăm foarte mult”, ne-a spus Elena Tănase.

„Venim la terapie zi de zi, ştim că se face un efort foarte mare din partea Fundaţiei, a terapeutelor şi a celor care susţin, dar este foarte important pentru copilaşi. Se face apel către comunitate pentru susţinere, se primeşte ajutor, dar nu atât de mult pe cât ni se oferă nouă, părinţilor”, ne-a spus Claudia Brânduşe.

Etichete: