fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Foto| Ziua Forţelor Terestre şi Ziua Veteranilor de Război: comemorarea eroilor la Sibiu

Structurile militare din cadrul Garnizoanei Sibiu, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, filiala Sibiu, Arhiepiscopia Sibiului şi autorităţile locale sibiene au organizat joi, 28 aprilie, o ceremonie de comemorare a eroilor din forţele terestre căzuţi la datorie în războaiele de apărare a ţării şi a poporului român. Ceremonia a făcut parte din manifestările dedicate Zilei Forţelor Terestre şi Zilei Veteranilor de Război. Reprezentanţii instituţiilor menţionate şi oaspeţii evenimentului au participat la ceremonia organizată la Monumentul ostaşului din toate timpurile, ridicat în faţa Cercului Militar Sibiu.
Un sobor de preoţi condus de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor din forţele terestre căzuţi la datorie şi s-a rugat pentru odihna veşnică a celor care şi-au dat viaţa pentru neamul românesc.
Mesajul şefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, cu prilejul Zilei Forţelor Terestre a fost citit de studenta fruntaş Paula Ciungan de la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
„Forţele terestre, cea mai numeroasă categorie a Armatei Române, se mândresc cu o istorie de peste un secol şi jumătate. În tot acest răstimp, apărarea gliei strămoşeşti sub flamurile Drapeului naţional a fost şi a rămas misiunea de căpătâi a trupelor de uscat, alături de camarazii categorii de forţe şi comandamente de sprijin”, a transmis generalul Daniel Petrescu.

„Veniţi de luaţi lumină…”
Ceremonia a continuat cu depunerea de coroane de flori la monumentul amintit. Autorităţile judeţene şi locale, partidele politice şi organizaţiile veteranilor de război şi-au exprimat recunoştinţa faţă de eroii patriei prin depunerea de coroane şi jerbe de flori.
Invitaţii au participat mai apoi la o inedită expoziţie de fotografie intitulată „Veniți de luați lumină de la sfinții care au ales să umble încă pe Pământ!”, organizată de artistul Ionuț Văidean. În cadrul expoziţiei au fost aduse fotografii ale veteranilor de război din Sibiu, obiecte şi uniforme militare vechi. Surpriza organizatorilor a fost un moment artistic susţinut de studenţii militari şi întâlnirea cu doi dintre veteranii de război din Sibiu care mai sunt în viaţă şi se apropie de venerabila vârstă de 100 de ani.
Manifestările dedicate Zilei Forţelor Tereste şi Zilei Veteranilor de Război continuă vineri, 29 aprilie, cu o ceremonie de cinstire a eroilor organizată la Monumentul Veteranilor din Pădurea Dumbrava-Sibiu.

Etichete: