fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Judet

FOTO Școală cu sapa în mână într-o comună din județul Sibiu- elevii din Valchid învață de pe băncile școlii să prețuiască agricultura

Elevii din satul Valchid învață să pună în practică informațile teoretice de la orele de biologie, chimie, științele naturii, datorită unui proiect inițiat de autoritățile comunei Hoghilag. Astfel, an de an cei mici alături de cadrele didactice și alți oameni de bine din comunitate își fac propria grădină de legume și flori.

Recent, micii grădinari s-au echipat cu răbdare, energie și ustensile, și-au suflecat mânecile și s-au apucat de treabă. Au plantat răsadurile de vinete, tomate, ardei, varză, conopidă și gogoșari, au udat și săpat florile și pomii fructiferi.

„Copiii și cadrele didactice au plantat flori din diferite specii în general perene pentru ca cei mici sa le învețe (azalee, gropite, creasta cocosului, tuberoze, trandafiri etc). și câteva exemplare de legume (vinete, ardei, tomate, varza, conopidă) De asemenea, am plantat o livadă cu 27 pomi fructiferi fiecare clasa având în grija 3 pomi. Avem meri, peri, pruni, caisi, vișini și cireși) La plantatul pomilor a participat toată școala, iar la plantatul celor două grădini au participat oameni din comunitate, profesori și copii pentru că ne dorim să implicăm și cetățenii. De îngrijire se ocupă o doamnișoară profesor și o doamnisoară asistent social, ambele din comunitate (Denisa Cercea și Ligia Grancea) împreună cu elevii școlii. Este esențială implicarea celor mici, acesta fiind și scopul realizării aceste grădini și a acestei livezi pentru ca cei mici să vadă, să învețe și să prindă drag de munca în agricultură.”, a spus Nicolae Lazăr, primarul comunei Hoghilag.

Copiii vor avea un stand  în cadrul evenimentului Festivalul Tuberozelor unde își vor vinde produsele, iar cu banii strânși și cu ajutorul primăriei comunei Hoghilag vor merge într-o excursie. În plus,  hotelierii din zonă au fost contactați și informații despre mica livadă a elevilor din Valchid, iar cei interesați sunt așteptați de micii producători să le achiziționeze legumele și fructele produse în curtea școlii din satul Valchid.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si