fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

FOTO- S-a dat startul programului „Anii Drumeției”

FOTO- S-a dat startul programului „Anii Drumeției”

Startul Programului „Anii Drumeției” a fost dat marți, 25 mai, prin intermediul unei conferințe de presă, la care au participat  Daniela Cîmpean- preşedinta Consiliului Județean Sibiu, Adrian Bibu- administratorul judeţului şi Sergiu Olteanu- coordonatorul echipei programului. Consiliul Județean Sibiu a alocat 1.500.000 lei pentru prima etapă a programului „Anii Drumeției”, care presupune analizarea situaţiei traseelor turistice existente în judeţ, identificarea de trasee noi care să fie introduse în circuitul turistic, întâlniri cu primarii și operatorii turistici, culturali şi sportivi, dar și sprijin pentru producătorii locali.

„Prin acest program avem șansa de a pune Sibiul pe harta ecoturismului internațional. Pentru succesul acestui proiect, este nevoie de colaborare atât în echipa proiectului, echipele CJ, cât și cu instituțiile, primăriile și ONG-urile  din județ. Vom evalua trasee turistice, vom omologa trasee existente, vom identifica fonduri europene pentru managementul ariilor protejate și pentru infrastructura turistică.”, a  declarat Adrian Bibu, administratorul județului Sibiu.

„Acum suntem la început de drum și începem să pregătim județul pentru turistul de drumeție, să arătăm tuturor oportunitățile pe care le are Sibiul. Astfel, am decis ca în următorii doi ani pentru început sa alocăm fonduri pentru a reface infrastructura existentă de drumeție, să identificăm noi trasee, să le promovăm prin intermediul unei platforme comune de referință pentru ecoturismul din județ și să creăm un cadru care să permită protejarea naturii.”, a menționat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

„O drumeție este mult mai sigură decât majoritatea opțiunilor de petrecere a timpului liber”,  a spus Sergiu Olteanu, managerul proiectului Anii Drumeției.

FOTO- S-a dat startul programului „Anii Drumeției” Jurnaliștii sibieni au fost primii care au testat o parte din traseul „Anii Drumeției”, iar locația aleasă a fost comuna Rășinari. Surprizele pregătite de organizatori au fost numeroase și pe gustul oricărui jurnalist mai critic. Facem o scurtă trecere în revistă al programului primei zile din acest proiect amplu:

  • conferință de presă
  • plimbare cu tramvaiul
  • degustare de brânză, produsă de ciobanii sibieni
  • ghid turistic pe dealurile ce leagă Rășinariul de Cisnădie, povestitorii drumeției fiind Cristian Cismariu și Carmen Lungu
  • picnic țărănesc cu produse pregătite de localnici- fasole bătută, plăcintă cu rabarbăr, plăcintă cu urdă, cârnăciori, ouă fierte, pâine de casă și multe, multe alte bunătăți
  • lansare zmeu
  • plimbare cu bicicleta

FOTO- S-a dat startul programului „Anii Drumeției” În cadrul proiectului vor fi realizate standarde de refacere a infrastructurii care vor fi aplicate la nivelul întregului județ. Sunt incluse aici standarde unitare cu privire la marcare, signalistică, infrastructură și intervenții specifice pe trasee, în funcție de specificul zonei în care se află – zona colinară și cea de munte. Aceste măsuri vor fi implementate cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu, dar și al altor instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu.

FOTO- S-a dat startul programului „Anii Drumeției” „Anii Drumeției” este un Program inițiat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu, cu scopul de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

 

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si