fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

FOTO Problemele sibienilor, expuse într-un mod inedit

FOTO Problemele sibienilor, expuse într-un mod inedit

Municipiul Sibiu a fost împânzit miercuri, 7 iulie, cu 10 ghivece ce conțin plante ornamentale şi aromatice. Nimic ieșit din comun la prima vedere, dar analizându-le veți putea descoperi că acestea sunt însoțite de plăcuțe cu mesaje prin care se evidențiază nevoile comunității sibiene. Ghivecele “mesagere” au fost răspândite în tot oraşul, în funcție de recomandările pe care reprezentanții Street Delivery Sibiu le-au primit de la cetățeni. Este vorba despre aleea care leagă cartierul Valea Aurie de Parcul Sub Arini, Bulevardul Mihai Viteazu, Bulevardul Vasile Milea, strada Ocnei, Bulevardul Corneliu Coposu – în dreptul skatepark-ului şi în stația de autobuz din apropierea Spitalului Clinic Județean de Urgență, Parcul Tineretului, stația de autobuz de pe Malul Cibinului, strada Gladiolelor din Terezian şi Parcul Astra. Organizatorii acestui proiect vă provoacă să le găsiți în drumul dumneavoastră prin Sibiu şi să le postați, folosind #streetdeliverysibiu2021! Sandy Stancu, unul dintre inițiatorii acestei campanii, și totodată, reprezentant Street Delivery Sibiu ne-a acordat un interviu privind ghivecele „buclucașe”

Reporter: Care este scopul acestui proiect?

Sandy Stancu: Street Delivery este un manifest urban care are loc pe străzile din România, prezent în Sibiu din 2018. Scopul principal este acela de a închide străzile şi piețele oraşelor pentru maşini şi de a le reda oamenilor.
Anul acesta, festivalul este compus dintr-o serie de microevenimente, care au ca focus relația comunității cu oraşul şi felul în care acesta poate deveni mai prietenos cu locuitorii săi. Ideea manifestului ne-a venit în urma mesajelor primite din partea sibienilor pe conturile Social Media. Ne-am dorit să le oferim o voce locuitorilor şi să expunem public nevoile acestora.

Reporter: Care sunt mesajele de pe aceste plăcuțe?

Sandy Stancu: Mesajele de pe plăcuțe exprimă nevoi simple care ar îmbunătăți experiența locuitorilor cu oraşul. Printre acestea se numără amenajarea de locuri de joacă pentru copii acolo unde acestea lipsesc, amplasarea de bănci şi umbrare în zonele de piațetă, amenajarea de parcuri pentru animalele de companie, dar şi crearea unor piste de bicicletă sigure, cu un traseu care nu se încheie brusc. Mesajele au fost formulate într-o manieră prietenească, sub formă de dorințe scrise de cetățeni, oraşului lor.

Reporter: Cum au reacționat cetățenii la mesajele voastre? Ați primit până la această oră poze din partea locuitorilor?

Sandy Stancu: Până la această oră am primit o mulțime de mesaje din partea sibienilor: unii dintre ei ne recomandă noi locuri unde am putea amplasa astfel de ghivece “mesagere”, în timp ce alții ne mulțumesc că le-am dus ideea mai departe. Sunt şi oameni surprinşi, care doresc să afle mai multe informații despre noi şi evenimentele pe care le organizăm. Prin intermediul social media primim imagini surprinse de sibieni şi filmulețe realizate de aceştia.

FOTO Problemele sibienilor, expuse într-un mod inedit
FOTO Problemele sibienilor, expuse într-un mod inedit
FOTO Problemele sibienilor, expuse într-un mod inedit
FOTO Problemele sibienilor, expuse într-un mod inedit
FOTO Problemele sibienilor, expuse într-un mod inedit
Etichete: