fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

FOTO: Primăria Mediaș a dotat medicii de familie cu măști de protecție și mănuși

Primăria Mediaș a dotat în cursul zilei de astăzi cei 32 de medici de familie care activează în oraș, cu 3200 de măști de protecție și tot atâtea perechi de mănuși.

Mai mult, datorită parteneriatului bun și de lungă durată cu Romgaz, Primăria Mediaș a primit o sponsorizare de 1.500.000 lei, bani ce vor fi investiți în dotarea secției de Terapie Intensivă: ventilatoare mecanice, defibrilatoare și paturi multifuncționale.

Redăm mai jos comunicatul de presă a Primăriei Mediaș:

“Dragi medieșeni,

Situația actuală datorată apariției și răspândirii noului coronavirus, ne preocupă într-un mod din ce în ce mai acut pe fiecare dintre noi. Trebuie să știți că atenția mea și a celor din echipa mea se îndreaptă permanent spre rezolvarea cât mai rapidă și mai eficientă a tuturor problemelor care apar în Mediaș.
Vă informez că urma discuțiilor pe care le-am avut cu conducerea societății Romgaz, cu dl director general Adrian Volintiru și ca urmare a bunei colaborări dintre Romgaz și Primăria Mediaș, Spitalul municipal Mediaș a primit o sponsorizare de 1.500.000 lei. Le mulțumesc în numele tuturor medieșenilor pentru susținerea comunității noastre în aceasta perioadă grea pentru noi toți. Conform contractului acești bani au că destinație – dotarea secției de Terapie Intensivă cu apărătură specifică. Astfel, se vor achiziționa ventilatoare mecanice de respirat, defibrilatoare, paturi multifuncționale pentru Secția de Terapie Intensivă și aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale.
Așa cum am declarat, cunosc situațiile critice cu care se confruntă Mediasul și fac demersuri susținute pentru a găsi rapid cele mai bune soluții. Fac apel și la înțelegerea dvs – orice situație care este critică la nivel national, evident că nu poate fi rezolvată extrem de rapid nici la nivel local, asta nu înseamnă că noi, aici la Mediaș nu facem tot ce ne stă în putere pentru a rezolva problemele apărute.
Criza de măști de protecție, de combinezoane și de mănuși de unică folosință nu îmi este deloc străină. Chiar dinainte să îmi fie semnalată în mediul online, cunoșteam situația cu care se confruntă și medicii de familie. Spre deosebire de alte localități, medicii de familie din Mediaș nu sunt organizați într-o asociație, fapt care face ca dialogul cu aceștia să se desfășoare mai greu. Chiar și în acest context, astăzi cei 32 de medici de familie de pe raza municipiului Mediaș și a satului aparținător Ighisu Nou au fost contactati pentru a se stabili ora la care urmează să li se livreze cele 3200 de măști de protecție și tot atâtea perechi de mănuși de unică.
Cunosc și susțin campania care se desfășoară la nivel local: Un oraș pentru un spital și care își propune să folosească banii primiți din donații pentru achiziția echipamentelor necesare spitalului municipal Mediaș. Orice ajutor primit în aceasta perioadă este evident binevenit. Le mulțumesc pe această cale tuturor medieșenilor care au înțeles gravitatea situației cu care ne confruntăm și care se implică social.
Consider că fiecare medieșean poate susține comunitatea noastră și se poate implica activ în previrea și combaterea răspândirii cu noul coronavirus. Fie că v-ați înscris ca voluntari, fie că donați sume de bani pentru spital, fie că aveți grija ca persoanele în vârstă din familiile dvs să se expună cât mai puțin în aceste zile, fie pur și simplu că ați decis ca dvs și familiile dsv să stați în cașă și să respectați regulile de izolare – oricare dintre aceste acțiuni este binevenită și dovedește gradul de maturitate și de responsabilitate socială de care noi, medieșenii suntem capabili.” se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Mediaș

Etichete:

Recomandam sa citesti si

1 Comment

  1. Asta inseamna 100 de masti&perechi de manusi/medic ! Ma intreb care ar fi media consultatiilor zilnice oferite de acesti medici ? Sa fie 10…sa fie 20 ? In primul caz o sa le ajunga cca. o saptamana jumate si in cel de-al doilea 5 zile ! Decat nimic…e bine si asa ! Si inca ceva…poate ne spune cineva si furnizorul acestor materiale si costul/bucata, pentru ca mai sunt primarii care ar cumpara si nu stiu de unde ! Multumiri !