fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sarbatorile zilei

Foto | Mihai Moise, veteranul de război de pe Valea Hârtibaciului

Astăzi, de Ziua Veteranilor de Război, respectul și recunoștința noastră se îndreaptă spre locotenentul (rtr.) Mihai Moise, ultimul participant în viaţă, din Agnita, la luptele din cel de- al doilea Război Mondial.

Nu sunt cuvinte care să exprime recunoștința noastră pentru acești Eroi încă în viață, dar putem să-i urăm cu toții un sincer la mulți ani și să ne rugăm ca în anul următor, de Ziua Veteranilor de Război, să-i putem transmite, cu același respect nemărginit, urările noastre de bine și mulțumiri veteranului nostru în vârstă de 98 de ani.

Mihai Moise este originar din Benești, comuna Alțâna a fost asentat în lipsă şi, în primăvara lui 1943, a primit ordin să se prezint la unitate, în Sibiu. A fost repartizat la Regimentul 10 Călăraşi, din Sebeş- Alba.  În 12 aprilie 1944 a plecat pe front cu tot regimentul, fiind repartizat la armamentul greu.

Foto | Mihai Moise, veteranul de război de pe Valea Hârtibaciului

Foto | Mihai Moise, veteranul de război de pe Valea Hârtibaciului

Astăzi cu ocazia Zile Veteranilor de Război, Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” / Cincu JNTC a postat un mesaj de mulțumire adresat locotenentului Mihai Moise.

Gândurile noastre în mod special se îndreaptă către locotenentul (rtr.) Mihai Moise, dragul nostru veteran.
”…uneori, totul părea încremenit în trecerea timpului, iar tu, ostaş, vrednic veteran de război, în aceste ultime clipe îţi adunai în gând chipul fiinţelor iubite şi în inimă nădejdea credinţei în Dumnezeu. Apoi, se pornea uraganul.

Te-ai ospătat din mierea succesului, dar ai mai şi sorbit din paharul amar al înfrângerii. Te-ai legănat în braţele norocului şi te-ai zvârcolit în strânsoarea neşansei. Ai parcurs gama întreagă a trăirilor omeneşti, de la entuziasm la dezamăgire şi de la decepţie la speranţă şi ai supravieţuit tuturor încercărilor. Ai dovedit demnitate, onestitate şi un ardent patriotism, de-a lungul întregii tale vieţi, bătrâne ostaş al Ţării! (…) Ţie brav veteran, supravieţuitor al războiului, ţi se cuvin respectul şi recunoştinţa întregii naţiuni române! ”
general de armată (rt.) Marin Dragnea

Etichete: