fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Social

FOTO- În orașul Avrig se va construi prima creșă

FOTO- În orașul Avrig se va construi prima creșă

Autoritățile din Avrig anunță construirea primei creșe din localitate, deoarece în Unitatea Administrativ Teritorială Avrig lipsea infrastructura de educație antepreșcolară. Primăria a demarat un proiect care presupune construirea unei creșe moderne, cu funcțiuni bine definite, care să vină în sprijinul procesului instructiv-educativ. Noua creșă va fi dotată cu echipamente și mobilier nou, adaptat nevoilor celor mici.

Copiii vor beneficia de servicii complexe de îngrijire, supraveghere și educație timpurie. Prima creșă din Avrig va fi construită atât din fonduri europene cât și cu bani din bugetul local.

„Axa 10, pe care noi am aplicat pentru a realiza acest proiect, nu este o axă care să ne fie favorabilă, deoarece cota de cofinanțare aferentă orașului Avrig este de peste 65%. Finanțarea eligibilă conform ghidului de finanțare este de numai 7700 euro/beneficiar, iar o construcție care să respecte toate standardele și care să fie dotată cu tot ce este nevoie nu poate fi realizată cu această sumă. Lucrările au început în urmă cu câteva săptămâni iar termenul de finalizare a lucrărilor este iulie, 2023″, a explicat primarul Adrian David.

Construcția va fi ridicată în curtea Școlii Gimnaziale din Avrig.

 cresa Avrig

 

cresa

 

cresa

 

cresa

 

cresa

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment