fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

FOTO | „Gradele la control” Șoferilor Tursib li se măsoară temperatura în stații

Pe durata stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, toţi angajaţii din sectorul public şi privat au obligaţia să accepte verificarea temperaturii corporale. Angajaţii cu simptome respiratorii (tuse, strănut, rinoree.) și febră mai mare de 37,3 C° sau stare general alterată, apărute în timpul programului de lucru, vor fi imediat izolaţi de restul colegilor şi trimişi la domiciliu sau la unități sanitare, în funcţie de starea persoanei.

„Gradele la control” Șoferilor Tursib li se măsoară temperatura în stații

„Gradele la control” Șoferilor Tursib li se măsoară temperatura în stații„Testarea șoferilor a început luni și nu știm exact cât va dura. Zilnic, în stații realizăm un număr de 60 de testări pentru a ne asigura că temperatura șoferilor noștri nu depăsește 37,3 grade Celsius. Șoferii sunt testați de fiecare dată când îi întâlnim în stații, sunt colegi cărora le-am luat temperatura și de 10 ori într-o singură zi. Temperatura medie a acestora este de aproximativ 36,7/36,8.”, a declarat pentru star sibian Lucian Teodor Macrea, controlor Tursib.

Publicată de Ziarul Star Sibian pe Vineri, 22 mai 2020

Pentru Tursib, societatea sibiană de transport în comun, sănătatea angajaților și a călătorilor este prioritară în această perioadă. De la începutul acestei săptămâni, controlorii au printre altele și misiunea de a verifica temperatura tuturor șoferilor aflați în trafic. Măsurarea temperaturii se află pe lista de măsuri de prevenire și controlare a infecției adoptate de Tursib pe durata stării de alertă în România.  Scopul este identificarea persoanelor care prezintă febră, un simptom al infectării cu COVID-19.

FOTO | „Gradele la control” Șoferilor Tursib li se măsoară temperatura în stații

„Testarea șoferilor a început luni și nu știm exact cât va dura. Zilnic, în stații realizăm un număr de 60 de testări pentru a ne asigura că temperatura șoferilor noștri nu depăsește 37,3 grade Celsius. Șoferii sunt testați de fiecare dată când îi întâlnim în stații, sunt colegi cărora le-am luat temperatura și de 10 ori într-o singură zi. Temperatura medie a acestora este de aproximativ 36,7/36,8.”, a declarat pentru star sibian Lucian Teodor Macrea, controlor Tursib.

FOTO | „Gradele la control” Șoferilor Tursib li se măsoară temperatura în stații

Deși nu toate persoanele infectate cu COVID-19 vor dezvolta febră în mod garantat, acesta este unul dintre cele mai frecvente simptome asociate cu noul coronavirus.

„Cred că este necesar și ne ajută acest control, este bine să știim ce temperatură avem. Mă bucur că instituția se interesează de sănătatea noastră. Este o măsură benefică atât pentru noi, cât și pentru familile noastre.”,  spune un șofer.

FOTO | „Gradele la control” Șoferilor Tursib li se măsoară temperatura în stații

Etichete:

Recomandam sa citesti si