fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

FOTO- Cei mai buni sportivi și antrenori, premiați în cadrul Galei Sportului Sibian

Cei mai buni sportive și antrenori sibieni au fost premiați marți, 15 martie. Au fost răsplătite performanțele obținute în anul 2021 de către sportivii clasați pe locurile 1-3 la finalele campionatelor naționale pe ramură de sport și/sau participanți cu loturile naționale ale României la competiții internaționale oficiale, potrivit organizatorilor. Și antrenorii acestora sunt premiați. Valoarea totală a premiilor din acest an este de 100.000 lei, sumă asigurată din bugetul local al județului Sibiu. Înmânarea trofeelor, diplomelor și premiilor a fost făcută de către președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, de către cei doi vicepreședinți Vlad Vasiu și Marcel Luca, precum și de administratorul județului, Adrian Bibu.

După o pauză de un an, motivată de restricțiile impuse de pandemie, Consiliul Județean Sibiu reia evenimentul de premiere a sportivilor și antrenorilor din județul Sibiu care au obținut rezultate deosebite la nivel național și internațional în cursul anului 2021. Acest demers a început în anul 2018, când a fost aprobat regulamentul de acordare a premiilor, din dorința de a încuraja și susține sportul de performanță și de a oferi o motivație pentru noi performanțe și stabilirea de noi recorduri. Dacă primele două ediții ale evenimentului ”Gala Sportului Sibian”, organizate în 2019 și 2020, au avut loc în sala de conferințe a Consiliului Județean Sibiu, anul acesta premierea a avut loc la Sala Transilvania.

„Sunt încărcată de emoție când văd ce poate să facă sportul dintr-o comunitate. Mă bucur să văd în această sală atât de mulți copii și tineri care practică sportul, care au reușit să aducă împreună autorități, colegi din Parlamentul României, dar și mediul privat. Sibiul poate fi unul dintre pionii de bază în ceea ce privește sportul de performanță din România. În ultimii ani am încercat la Consiliul Județean să clădim o tradiție a aprecierii performanței. Am încercat să scoatem în evidență acele modele de care avem nevoie în această perioadă mai mult decât oricând, care să ne inspire și să ne dea încredere. Avem aici vârfurile sportului sibian. Cei care fac performanță au în spate o muncă depusă, o viață ghidată de voință, de tendința de a-și depăși limitele, de perseverență, de corectitudine, de spirit de echipă. Toate acestea sunt valori care ar trebui să stea la baza oricărei comunități. Astăzi, în sala sporturilor, la dumneavoastră acasă vă premiem și vă considerăm eroii noștri, modelele noastre care ne inspiră și pe noi, autoritățile, să fim mai bune și să aplicăm aceste valori în activitățile noastre. Consider că sportivii sunt cei mai pașnici ambasadori ai unei comunități, o competiție între comunități sau între țări se bazează pe fair play și nu pe arme, nu pe răspândirea fricii, nu pe distrugere. Țările ar trebui să fie în competiție doar pe terenul de sport, în cultură, în artă. Îmi doresc să transmite de la Sibiu un mesaj ferm: Sportivii și iubitorii de sport apreciază pacea și spun un NU hotărât războiului.”, a spus Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Premiile au constat în trofee și cupe, o diplomă, flori și o sumă de bani cuprinsă între 1.000 lei și 7.500 lei, în funcție de categoriile pentru care sunt decernate. Cuantumul brut al premiilor este de 100.000 lei, sumă asigurată din bugetul local al județului Sibiu.

 

Categoriile pentru care au fost decernate premiile

– tinere speranțe: Rotar Bogdan Vasile (CSC Șelimbăr, campion național la U19), Radu Gabriel (Clubul Sportiv Alpha Sibiu, campion național de baschet, categoria U14), Itul Paul (Clubul Sportiv Alpha Sibiu, campion național de baschet, categoria U14), Hurdubelea Raul (Clubul Sportiv Alpha Sibiu, campion național de baschet, categoria U14), Carpovici Robert (Clubul Sportiv Alpha Sibiu, campion național de baschet, categoria U14), Hudea Alexandra Maria (Clubul Sportiv Școlar Mediaș, practică atletismul de 9 ani, cu toate că ea are doar 14 ani), Grant Clara (Clubul Sportiv Școlar Sibiu, patina viteză, în 2021 a ocupat locul 1 la Campionatul Național de Viteză Juniori din Polonia), Lera Sebastian (Clubul Sportiv Școlar Sibiu, patinaj viteză, Campionatul Național de Viteză Juniori din Polonia), Cosma Mihai (Clubul Sportiv Școlar Sibiu, sărituri în apă), Pridon Tudor Vasile (Clubul Sportiv Next Sport Blăjel),

-mențiuni, categoria sporturilor neolimpice: Văcariu Vlad (taekwondo itf, Clubul Sportiv Puma), Marius Dancu (Clubul Sportiv Puma), Cristian Bolduț (carate cocusin, posesor al centurii negre 4DAN), Ivan Iulia Maria (a obținut centura neagră 1DAN), Toma Andrei, Nog Tara Izabela, Rotaru Sabina, Băilă Teodor,

-mențiuni, categoria sporturilor neolimpice antrenori: Bălan Ștefan Romeo (Clubul Sportiv Orășenesc Tălmaciu), Popa Felicia (Clubul Sportiv Șoimii Sibiu), Rădulescu Dan, Andrei Cristina (patina, Clubul Sportiv Școlar Sibiu), Herman Vasile (Clubul Sportiv Școlar Mediaș, antrenorul Iuliei Mărginean), Bîrluț Florin Viorel, Purece Valean Constantin (Clubul Sportiv Municipal Sibiu, secția sambo)

-locul 3 categoria sporturilor neolimpice antrenori: Alin Lazurca (taekwondo itf, Clubul Sportiv Puma Sibiu)

-locul 2 categoria sporturilor neolimpice antrenori: Dan Simion (carate cocusin, Asociaţia Club Sportiv Rokan Sibiu)

-locul 1 categoria sporturilor neolimpice antrenori: Dora Hanga (Clubul Sportiv Ippon Mediaș)

„Vin din lumea artelor marțiale, iar în acest sport există un principiu și anume Învățăm să luptăm pentru a nu avea nevoie de luptă, mesaj pe care aș vrea să îl transmit unui lider mondial, care vine din lumea artelor marțiale. Sper să își aducă aminte de acest principiul și să îl pună în aplicare.”, a fost mesajul subtil al lui Alin Lazurca pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin, acum în aceste zile.

-mențiuni categoria sporturi olimpice: Vlad Armean Nicolae, Grant Andreea, Harabagiu Oana Ștefania, Marcur Macarei, Teodorescu Alexandru Ioan, Semenov Sonia Maria, Bucur Daniel Ioan

Locul 3 la categoria sport olimpic: Andrei Anghel (judo, Clubul Sportiv Școlar Șoimii Sibiu),

Locul 2 la categoria sport olimpic: Ionel Bucur (echitație, Clubul Sportiv Municipal Sibiu),

Locul 1 la categoria sport olimpic: Iulia Mărginean (Clubul Sportiv Școlar Mediaș)

– mențiuni categoria sporturi olimpice antrenori: Darko Pandurovic, Hulpus Alexandru, Sterea Viorel Cătălin, Badiu Ioan, Magheru Mioara, Bucur Ionel, Căpățînă Dumitru Adrian

Locul 3 categoria sporturi olimpice antrenori: Ionaș Ovidiu (Clubul Sportiv Școlar Șoimii Sibiu)

Locul 2 categoria sporturi olimpice antrenori: Andreea Cristina (Clubul Sportiv Școlar Sibiu, patinaj)

Locul 1 categoria sporturi olimpice antrenori: Herman Vasile (Clubul Sportiv Școlar Mediaș, antrenorul Iuliei Mărginean)

În cadrul categoriei jocuri sportive seniori au fost premiate  handbalistele de la Clubul Sportiv Măgura Cisnădie, iar la categoria jocuri sportive pentru seniori au fost premiația echipa de baschet U14 a Clubului Sportiv Alpha Sibiu)

De asemenea, s-a acordat un premiu special pentru Asociația Județeană de Fotbal Sibiu, deoarece este asociația cu cea mai semnificativă activitate pe ramură sportivă. S-au acordat și patru titluri de ambasadori ai sportului sibian: Iulian Pănescu, Oprea Ovidiu Tudor, Fabiana Martinescu Bădălan și  Ghizela Vonica.

La eveniment au participat și inspectorul școlar general, Monica Munteanu, deputatul USR Dan Barna, deputatul medieșean PNL Christine Thellmann, consilieri locali și județeni, dar și Nicoleta Sonia David- directorul Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu.

FOTO- Cei mai buni sportivi și antrenori, premiați în cadrul Galei Sportului Sibian

 

FOTO- Cei mai buni sportivi și antrenori, premiați în cadrul Galei Sportului Sibian

 

FOTO- Cei mai buni sportivi și antrenori, premiați în cadrul Galei Sportului Sibian

FOTO- Cei mai buni sportivi și antrenori, premiați în cadrul Galei Sportului Sibian

Etichete:

Recomandam sa citesti si