fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

FOTO Baronul Samuel von Brukenthal și soția sa, Sophia, s-au fotografiat cu turiștii

FOTO Baronul Samuel von Brukenthal și soția sa, Sophia, s-au fotografiat cu turiștii
Cu o zi înainte de sărbătorirea împlinirii celor 300 de ani de la nașterea Baronului Samuel von Brukenthal, doi dintre reprezentanții Muzeului Național Samuel von Brukenthal s-au deghizat în baronul sibian și soția sa, Sophia, și au ieșit la plimbare pe străzile burgului nostru. Cei doi au fost atracția zilei de duminică, deoarece sibieni și turiști, deopotrivă, indiferent de vârstă s-au oprit în loc preț de câteva minute pentru a-i admira. Mulți dintre aceștia au imortalizat momentul și au făcut o fotografie cu cele două personaje.
FOTO Baronul Samuel von Brukenthal și soția sa, Sophia, s-au fotografiat cu turiștii„Ne mai desparte doar o zi de împlinirea a 300 de ani de la nașterea Baronului Samuel von Brukenthal. În spiritul acestei sărbători, ne-am întâlnit azi cu vechi prieteni ai muzeului dar și cu prieteni noi.”, era postarea făcută ieri, pe pagina de Facebook a instituției sibiene de cultură.
Astăzi, ziua baronului este sărbătorită prin intermediul unui Concert Extraordinar de Ziua lui Brukenthal, eveniment programat începând cu ora 20:30, în curtea Muzeul Național Brukenthal din Piața Mare.
FOTO Baronul Samuel von Brukenthal și soția sa, Sophia, s-au fotografiat cu turiștiiMuzicieni ai Orchestrelor Radio
Dirijor: Cristian Lupeș
asCULTă:
Dan Dediu – Codex Brassoviensis
Henry Purcell -Rondo din Suita Abdelazer
Georges Bizet/Rodion Shchedrin – Suita Carmen

Evenimentul, realizat împreună cu Muzeul Național Brukenthal, prefațează sărbătorirea în 2021 a 300 de ani de la nașterea lui Samuel von Brukenthal.

Fotografie: Alexandru Ilie Munteanu
Etichete: