fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

FOTO- AFT Sibiu a sărbătorit 174 de ani de învățământ militar românesc

AFT Sibiu a sărbătorit 174 de ani de învățământ militar românesc

Continuatoare și succesoare a tradițiilor educaționale și instituționale a primei școli militare de ofițeri din România, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” a aniversat în 13 iunie, 174 de ani de învățământ militar românesc.

„Data de 13 iunie constituie un emoționant moment de aducere aminte, o manifestare de cuget și simțire pentru toți cei care fac parte din marea familie a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, citadela de prestigiu a învățământului militar românesc.

„Astăzi, la împlinirea a 174 de ani, Academia Forțelor Terestre este o instituție de învățământ militar universitar modern, performantă și racordată pe deplin la exigențele societății bazate pe cunoaștere. Aflată într-un continuu proces de adaptare structurală şi funcţională, confruntată cu noile provocări care stau sub semnul pandemiei, instituția noastră continuă procesul de transformare într-un campus universitar integrat care să corespundă actualelor cerinţe de formare a ofiţerilor din Forţele Terestre Române.

Aşadar, Academia Forţelor Terestre înseamnă astăzi, tradiţie, recunoaştere şi valoare academică, iar acest lucru se datorează atât actualului corp didactic şi tuturor celor care, în timp, şi-au intersectat traiectoria profesională cu instituţia noastră, cât şi studenţilor care, prin dăruire şi devotament se pregătesc în sălile de clasă şi terenurile de instrucţie pentru ca mâine să devină liderii militari pe care să ne putem sprijini necondiţionat.

La ceas aniversar, adresez sincere felicitări cadrelor didactice şi instructorilor mililitari pentru pasiunea cu care îşi onorează nobila profesie, pentru munca prin care au încununat personalitatea a numeroase promoții de studenți, personalului administrativ care a făcut posibil ca proiectele să devină realitate, şi nu în ultimul rând, studenţilor militari care ne fac cinste prin conduită, spiritul civic şi maturitatea de care dau dovadă. LA MULŢI ANI, ACADEMIA FORŢELOR TERESTRE „NICOLAE BĂLCESCU” DIN SIBIU! SEMPER UNA!”, este mesajul lui Ghiță Bârsan, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

AFT Sibiu a sărbătorit 174 de ani de învățământ militar românesc„La mulți ani, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu! Acum, la ceas de sărbătoare, noi, „cantemiriștii”, vă felicităm pentru rezultatele obținute și vă urăm tuturor succes în îndeplinirea misiunii pe care o aveți. La mulți ani cadrelor didactice, personalului și studenților militari! La mulți ani tuturor absolvenților noștri care au ales să studieze în această prestigioasă înstituție militară de învățământ superior, într-un mediu competitiv, pentru a deveni ofițeri, capabili să facă față celor mai complexe provocări din domeniul militar.”, au transmis reprezentanții Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” Breaza.

Corpul Cadeților „Gl.mr.Nicolae Uscoi” din cadrul AFT Sibiu a organizat, joi, 10 iunie, cu ocazia împlinirii în data de 13 iunie a 174 de ani de învățământ militar românesc un spectacol folcloric, care a avut ca scop perpetuarea tradițiilor și care a reprezentat un liant între trecutul glorios al românilor și prezent.
AFT Sibiu a sărbătorit 174 de ani de învățământ militar românesc„Noi, cadeții armatei române, suntem datornici să le ducem misiunea mai departe și să le păstram vie amintirea celor care s-au sacrificat în numele patriei. Pe această cale, dorim să mulțumim celor care au contribuit la reușita acestui moment și anume conducerii unității, Corpului Cadeților și Muzicii militare. Nu în ultimul rând, exprimăm profunda gratitudine, în numele întregului efectiv, față de cei care au dus la superlativ spectacolul, Ansamblului Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”, condus de către doamna Silvia Macrea”, transmit membrii Corpului, prin studenta Oana Vențel.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si