fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Fondurile PNRR și șansa noastră de a moderniza comunitățile din țară

https://sibiulinimagini.ro/consilierul-usr-plus-diana-muresan-pune-concursul-pentru-conducerea-tursib-sub-semnul-intrebarii/
Vicepremierul României, Dan Barna, am avut în aceste zile discuții cu reprezentanți ai administrației locale din județul Sibiu pentru a discuta despre prioritățile de investiții și oportunitățile de a obține finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.
Spun, de fiecare dată când am ocazia, că pentru a ajuta comunitățile să se dezvolte avem nevoie de o colaborare onestă și transparentă între noi, reprezentanții Guvernului și cei care gestionează activitatea administrațiilor.
  • Am discutat cu doamna președintă a Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, despre stadiul celor două proiecte mari prioritare acum pentru județ: noul Spital Județean și Centura Ocolitoare Sibiu Sud.

  • https://sibiulinimagini.ro/consilierul-usr-plus-diana-muresan-pune-concursul-pentru-conducerea-tursib-sub-semnul-intrebarii/Despre proiectele pe care Municipiul Sibiu le are în desfășurare, și au nevoie de finanțare, și cele care se pot finanța prin PNRR, precum și despre piedicile legislative am discutat cu doamna primar Astrid Fodor. Una dintre temele acestei discuții a fost și Centrul de Conferințe și Spectacole, un proiect pe care îl consider o oportunitate uriașă pentru Sibiu, cetatea noastră culturală.

https://sibiulinimagini.ro/consilierul-usr-plus-diana-muresan-pune-concursul-pentru-conducerea-tursib-sub-semnul-intrebarii/De asemenea, Deputatul sibian a participat împreună cu colegul său de partid, senatorul Claudiu Mureșan, la prima ședință a Consiliului Local Mediaș, condusă de primarul Gheorghe Roman, unde au fost prezentate proiectele pentru municipiu aflate în desfășurare. Este necesar un calendar clar pentru proiectele de investiții astfel încât să poată fi selectate cele finanțabile prin PNRR.
„Am toată disponibilitatea să susțin și proiectele din județul Sibiu, inclusiv din zona de nord, atât eu cât și colegii mei din coaliția de guvernare. Îmi doresc să ne îndreptăm energia în această perioadă spre proiecte urgente și realizabile, fie că sursa de finanțare este din fonduri europene, PNRR sau fonduri guvernamentale, pentru a reuși să punem proiectele pe roate și nu doar să rămânem tot la stadiul de „planuri”. Un exemplu de treaba tre` să meargă strună sunt colegii mei din Primăria Micăsasa, primarul Timotei Păcurar și viceprimarul Adrian Suciu, care au preluat de câteva luni Primăria, într-o comunitate în care vechea administrație depusese armele, și au reușit să facă lucruri de care oamenii din comună aveau mare nevoie, cum ar fi asigurarea de apă curentă mai mult de o zi pe săptămână. Am discutat și cu ei despre proiectele urgente pentru comuna Micăsasa și despre proiectele pentru care pot obține finanțare prin PNRR. Le mulțumesc pentru dedicare și am mare încredere în ei că vor reuși să modernizeze comunitatea.”, a mai spus Dan Barna.
https://sibiulinimagini.ro/consilierul-usr-plus-diana-muresan-pune-concursul-pentru-conducerea-tursib-sub-semnul-intrebarii/
Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro
Etichete:

Recomandam sa citesti si