fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Fonduri UE pentru extiderea Şcolii nr 6

Primarul Astrid Fodor și directorul ADR Centru, Simion Crețu au semnat azi contractul de finanțare din fonduri europene pentru “Extindere corp școală și construire sală de sport la Școala Gimnazială Nicolae Iorga Sibiu”. Fondurile nerambursabile vor fi alocate prin Axa 10 a Programului Operațional Regional – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

La școala Nicolae Iorga (fosta Şcoală nr 6) învață aprope 1500 de elevi care au cursuri atât dimineața cât și după amiaza. Prin acest proiect se vor crea încă 660 de locuri în noile săli de clasă, fapt care va permite ca toți elevii să urmeaze cursurile dimineața.
Proiectul are o valoare estimată la aproape 8,1 milioane lei, conform documentației tehnice. Acesta constă în construcția a două corpuri de clădire.

Un corp prin care școala Nicolae Iorga se va extinde, clădirea urmând să fie ridicată cu parter și 2 etaje. Se vor crea 22 de săli de clasă, 1 laborator pentru chimie, 9 grupuri sanitare inclusiv pentru persoane cu dizabilități și 1 sală profesorală. Acoperișul clădirii va fi tip terasă înierbată. Clădirea va fi dotată cu iluminat cu LED, sisteme antiefracție, precum și cu un sistem de alarmare la incendiu și de supraveghere. Vor fi montate panouri solare astfel că, în perioada caldă a anului, apa caldă va fi produsă cu alimentare de la acestea.

Se va ridica şi o sală de sport de peste 700 de metri pătrați, cu 2 vestiare pentru elevi, un cabinet pentru profesori și un depozit pentru materialele sportive.

Proiectul tehnic pentru lucrare este deja în lucru și urmează contractarea lucrărilor de construcție propriu-zise.

Etichete: