fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Ansamblul „Ceata Junilor” premiat la festivalul-concurs “Morning Star” din Bulgaria

Ansamblul „Ceata Junilor” s-a întors victorios din Bulgaria, acolo unde a obţinut trei medalii de aur şi Marele Trofeu al celui mai important festival-concurs internaţional din această ţară.

Cvadruplul succes a fost reuşit chiar în anul în care reputatul ansamblu sibian aniversează 25 de ani de la înfiinţare. Ultima săptămână a fost una plină de emoţii pentru dansatorii Ansamblului folcloric „Ceata Junilor” şi pentru coregraful şi directorului ansamblului, doamna Silvia Macrea, căci sibienii au reprezentat România la unul dintre cele mai apreciate festivaluri-concurs internaţionale: “Morning Star” din Bulgaria. Peste 2500 de participanţi din întreaga lume au intrat în competiţia artelor, încercând să îşi dovedească talentul în diverse secţiuni, care variază de la folclor la dans modern, balet, muzică uşoară, muzică instrumentală, muzică de fanfară, spectacol de teatru, de circ, spectacol de revistă. Ansamblul sibian a prezentat, în concurs, tablouri coregrafice din zona Sibiului și a Transilvaniei, astfel: la secțiunea jocuri populare – tablou din Mărginimea Sibiului, la secțiunea obiceiuri – Nunta tradițională hârtibăceană. Fiind an aniversar, ansamblul s-a bucurat de prezența a 4 dansatori de la Junii Sibiului, foşti membri ai Cetei, care au concurat, de asemenea, la categoria 18 – 35 de ani, astfel: două perechi cu jocuri populare din Transilvania și o pereche la secțiunea duet, cu un moment special de Joc din Câmpia Transilvaniei.

Vă prezentăm rezultatele extraordinare obţinute la Concursul “Morning Star” din Bulgaria de către Ansamblul „Ceata Junilor”:

–           Premiul I şi medalia de aur la secţiunea duo dans: Livia Tarcea şi Ioan Crăcea

–           Premiul I şi medalia de aur la secţiunea grup 4 perechi: Silvana Borghină şi Simion Cristea, Livia Tarcea şi Ioan Crăcea

–           Premiul I şi medalia de aur la secţiunea obicei tradiţional

–           MARELE PREMIU AL FESTIVALULUI

România a mai fost reprezentată, pe podiumului festivalului, la secţiunea 6-12 ani, de Ansamblul de copii “Doina” – Cluj. Fiind un festival al artelor, toţi concurenţii au intrat în competiţia finală pentru Grand Prix-ul / Marele Premiu al festivalului.  Ansamblul „Ceata Junilor” a reuşit performanţa de a aduce acasă, la Sibiu, Grand Prix-ul Festivalului “Morning Star”, dovedind astfel că sunt adevăraţi ambasadori ai folclorului românesc şi ai perfecţiunii coregrafice şi tehnice puse în slujba dansului tradiţional. Urmare a prestaţiei de înaltă calitate artistică şi tehnică, laureatul Marelui Premiu al Festivalului „Morning Star” Bulgaria 2016 –  „Ceata Junilor” a fost recompensată cu un cec de 500 euro şi participarea la Festivalul internaţional din Albena – Bulgaria, ce se va desfăşura în luna iunie 2017.

Etichete: