fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Focar de Pestă Porcină Africană, depistat în localitatea Hosman

Focar de Pestă Porcine Africană, depitat în localitatea Hosman

Vă informăm că în data de 06.05.2021, pe raza județului Sibiu a fost identificat un focar de Pestă Porcine Africană. Focarul se află într-o exploatație din comuna Hosman (1 porc domestic găsit mort. Ca urmare a confirmării acestor focare a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri aferent focarului și a fost adoptată decizia nr.17/2021 a CLCB Sibiu.

Începând cu data de 04.05.2021se stabilește o zonă de protecție în jurul focarului din localitatea Hosman cu o  rază   de 3 km, incluzând  localitatea : Hosman. De asemenea se stabilește o zonă de supraveghere în jurul focarului din localitatea Hosman , cu o rază de 10 km, (cuprinde și zona de protecție) incluzând localitățile: Nocrich, Marpod, Ilimbav, Fofeldea, Colun, Glâmboaca, Porumbacu De Jos, Săcădate, Nucet, Cornățel, Roșia, Țichindeal și Vurpăr din județul Sibiu.

În urma confirmării focarului, în exploatație mai trăiau 6 porci, acesta fiind uciși. Animalele ucise și animalul mort, au fost evaluate conform  HOTĂRÂRII nr. 1.214 din 7 octombrie 2009 privind metodologia pentru stabilirea şi plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise sau altfel afectate în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor.

Etichete:

Recomandam sa citesti si