fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet Sibiu

Focar de Pestă Porcină Africană, depistat în localitatea Daia din Comuna Roșia

Pe raza județului Sibiu a fost identificat un focar de Pestă Porcină Africană în localitatea Daia – comuna Roșia. Ca urma a confirmării focarului, astăzi 09.10.2020 a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri aferent focarului și de asemenea a fost adoptată decizia privind Programul de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană.

Pentru focarul identificat în localitatea Daia, comuna Roșia a fost adoptată decizia nr 5/09.10.2020, conform căreia s-au stabilit zonele de protecție și supraveghere după cum urmează:
– Localitățile aflate în zona de protecție sunt: DAIA, DAIA NOUA, NOU și ROSIA – județul Sibiu. Fondul de vânătoare aflat în raza zonei de protecție este: F.V.22 Hamba, F.V.8 Cașolț si F.V.24 Țichindeal.

Localitățile aflate în zona de supraveghere sunt: Hamba, Șura Mare, Sibiu, Bungard, Cașolț, Cornățel, Nucet, Vurpăr, Șelimbăr, Mohu, Bradu și Săcădate – din județul SIBIU. Fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de supraveghere sunt: F.V.21 Șelimbăr, F.V.23 Vurpăr, F.V.39 Marpod si F.V.7 Bradu.

De asemenea un număr de 50 suine din exploatație au fost ucise sub supraveghere veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane. Acestea au fost evaluate și s-a întocmit dosarul de despăgubire.

 

Etichete: