fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Naţional

Florin Cîțu: În această guvernare este vorba despre reformă şi investiţii

Florin Cîțu, propuneri către CNSU pentru Paște | Circulație permisă până la 5 dimineața | magazine deschise până la ora 20

Premierul Florin Cîţu a participat la evenimentul “Grand Matinal Digital”, organizat în sistem online de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România. Prim-ministrul a afirmat despre actuala guvernare că pregăteşte planul de dezvoltare pentru România până în 2028, pentru a trece la un model de dezvoltare a economiei cu locuri de muncă bine plătite, pentru investiţii care aduc valoare adăugată mare.

“În această guvernare este vorba despre reformă şi investiţii, cu un plan de dezvoltare pe termen mediu. Cam la asta se rezumă tot ce vrem să facem în această guvernare, (…) care are un orizont peste 2024. Acum pregătim planul de dezvoltare pentru România până în 2028. (…) Am spus reformă şi investiţii, pentru că România trebuie să treacă la nivelul următor. Dumneavoastră aţi vorbit de investiţii directe în România şi ce am putea face ca să schimbăm paradigma. Lucrurile, din punctul meu de vedere, sunt foarte simple: trecem la un model de dezvoltare economică în care locurile de muncă, de exemplu, sunt bine plătite, şi atractivitatea României nu o să mai fie cu locuri de muncă ieftine pentru tipuri de muncă care nu aveau valoare adăugată mare. Schimbăm lucrurile, trecem la locuri de muncă bine plătite pentru investiţii care aduc valoare adăugată mare. Pentru asta pregătim terenul şi în România. Calificarea forţei de muncă o vom face şi prin resurse de la stat, bineînţeles, o vom face în parteneriat cu cei din sectorul privat. Vorbim de digitalizare, până la urmă, tot ai nevoie de capital uman calificat. Şi aici avem două probleme, una pe termen scurt, cantitativ, de unde luăm forţă de muncă să susţinem creşterea economică pe termen scurt şi o a doua este pe termen mediu şi lung, calitativ, şi aici avem ‘România educată’. ‘România educată’ este un proiect în care vom avea rezultate cam în 15 – 20 de ani ale acestei reforme, nu le vom vedea astăzi, dar e important să ne asumăm aceste reforme. Şi eu cred că e nevoie de presiunea continuă a sectorului privat ca aceste reforme să fie menţinute”, a declarat Florin Cîţu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment