fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Flori pe Scări – festivalul comunității Orașului de Jos (CP)

Scurt manifest de a aduce în lumina reflectoarelor Piața Aurarilor și Pasajul Aurarilor

Sibiul istoric nu este doar Piața Mică și Piața Mare. Sibiul istoric se desfășoară și pe străzile boeme ale Orașului de Jos. El așteaptă, freamătă, înmugurește, se scutură, se plictisește, se scorojește și degradează în lipsa atenției și intenției. Totuși, puțin câte puțin, începe să nu mai fie așa și mici  afaceri curajoase se deschid în această zonă pe care prea puțini sibieni și turiști deopotrivă o cunosc.

Acest Sibiu necunoscut care își schimbă fața merită susținut și încurajat! Și ca un prim pas, prin festivalul Flori pe Scări vrem să o facem să fie cu surle, trâmbițe și flori. Împreună cu o echipă de arhitecți, floriști, grădinari, meșteșugari, artiști și antreprenori locali vom transforma zona într-o grădină urbană — o oază de verdeață și relaxare — preț de 3 zile.

Ne propunem și vom și reuși cu sprijinul dumneavoastră și al echipei Flori pe Scări să atragem astfel atenția asupra Pieței Aurarilor care devine o alternativă stimulantă estetic și recreațional pentru familii, să aducem comunitatea laolaltă, iar turiștilor să le arătăm un altfel de Sibiu: unul dinamic, proactiv, care își promovează oamenii ce contribuie la evoluția lui.
În fiecare ediție a festivalului dăm șansa unui artist florist local să își pună amprenta și să-și exprime viziunea personală despre revitalizarea unui spațiu urban neglijat. Ioana Nechifor este responsabilă de coordonarea echipei de floriști care va aduce un strop de culoare și o paletă de verde viu în această zonă boemă și foarte puțin cunoscută a Sibiului – Piața Aurarilor.

Animăm zona prin expozițiile impresionante de flori și plante verzi, demonstrație florală live, workshop-uri atât pentru publicul larg, cât și pentru florişti profesioniști, standuri cu vânzare de flori și produse artizanale, expoziții de pictură, tur ghidat, discuții cu specialiști, evenimente cu și pentru copii, zonă de relaxare, picnic urban, muzică live și stare de bine cât cuprinde.

Ce rămâne în urma noastră?

– Un ,,reflector” pe ideea că vrem mai mult de la orașul nostru!
– Conștientizarea existenței unei comunități a floriștilor din Sibiu
– Un pasaj igienizat și un loc care te invită să explorezi mai mult.
– Împrietenirea localnicilor și turiștilor cu business-urile din zona vizată.
– Orașul se schimbă dacă noi ne implicăm și îi cerem să țină pasul cu cerințele noastre estetice și creșterea nivelului de trai.
– Turism ecologic
– Contactul cu educația estetică și botanică a publicului de toate vârstele

Haideți la Flori pe Scări în acest weekend în Piața Aurarilor, între 12-14 august, zilnic între 10.00-22.00!

Etichete:

Recomandam sa citesti si