fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Timp Liber

FITS continuă pe Scena Digitală cu gospel și fado în august

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, vine cu o surpriză în luna august și oferă publicului posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul celei de-a 30-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Gospel. Iubire” și „Fado cu Inês Brito”.

„Ediția de anul acesta a FITS a fost un adevărat Miracol în care am sărbătorit marea creație a lumii. Dorim să prelungim starea de grație prilejuită de cea de-a 30-a ediție a Festivalului și să le oferim și celor care nu au putut cumpăra un bilet la aceste spectacole sold-out șansa să se bucure de ele online”, spune Constantin Chiriac, președintele FITS și directorul general al TNRS.

„Gospel. Iubire”, al London International Gospel Choir din Marea Britanie, este o producție regizată de Nina Rosenberger. Zece cântăreți ai London International Gospel Choir aduc bucurie în sufletele noastre cu o muzică tradițională inspirată din genuri precum gospel, disco și pop. Vom asista la un spectacol unic, creat special pentru Festivalul sibian, care abordează tema iubirii profunde – cu alte cuvinte, căutarea unei legături profunde cu noi înșine și cu ceilalți. Corul londonez este cunoscut atât pentru armoniile înălțătoare și soliștii săi extraordinari, cât și pentru momentele interactive și cele care necesită participarea publicului.

Cea de-a doua premieră a lunii august este „Fado cu Inês Brito”, din Portugalia, regia fiind semnată de Joana Assis Pereira. Inês Brito este o cântăreață portugheză de fado. Deși muzica a făcut parte din viața sa încă de la o vârstă fragedă, aceasta și-a descoperit talentul pentru fado doar în timpul studiilor la Universitatea Coimbra. Din 2015, Brito este colaboratoare permanentă a Quebra o Galho, o casa de fado alături de care a susținut concerte în Portugalia, dar și în Țările de Jos, Franța și Regatul Unit. Posesoare a unei voci fermecătoare, Inês Brito le are drept puncte de referință pe Herminia Silva, Amália Rodrigues și Lenita Gentil.

Bilete și abonamente pe Scena Digitală

Pe Scena Digitală, abonamentul lunar, cel trimestrial, precum și cel anual includ toate cele peste 60 de spectacole disponibile, la care se adaugă lunar două producții în premieră. Iubitorii de teatru, film, dans și muzică pot alege abonamentul pentru 12 luni la preț de 6 luni, respectiv 299 lei, și abonamentul pentru 3 luni la preț de 2 luni, respectiv 89 lei. Abonamentul lunar costă 49 lei/lună. Spectatorii pot opta și pentru biletul individual, care permite vizionarea unui anumit spectacol la prețul de 30 lei. În perioada de valabilitate a abonamentului, spectacolele pot fi vizionate oricând, oriunde și de oricâte ori.  Biletul individual este disponibil patru ore de la activare și alegerea intervalului de timp pentru vizionare.

Platforma de video-on-demand Scena Digitală, distinsă cu premiul special UNITER, poate fi accesată pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Toate spectacolele Scenei Digitale oferă și subtitrare în limba engleză.