fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Finanțare europeană pentru construcția unei creșe cu 110 locuri, pe strada Viitorului

Proiectul de construcție a unei creșe pe strada Viitorului a fost aprobat spre finanțare, în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR). Cererea a fost depusă de Compania Națională de Investiții (CNI), în baza protocolului de implementare încheiat cu Primăria Sibiu, în cadrul unui program inițiat de CNI la nivel național pentru construcția de creșe.

“În toamna aceasta, vom finaliza construcția a trei creșe noi, totalizând 255 de locuri. În paralel, am depus proiecte pentru construcția a încă trei creșe – în cartierele Turnișor și Valea Aurie și pe strada Viitorului -, cu finanțare prin PNRR, care vor oferi încă aproximativ 220 de locuri. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației ne-a înștiințat că proiectul care vizează construcția unei creșe mari, cu 110 locuri, pe strada Viitorului, a fost aprobat pentru finanțarea din fonduri europene, urmând încheierea contractului”, precizează Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Pe lângă amenajările interioare necesare activității, clădirea va fi dotată cu panouri fotovoltaice și panouri solare, iar minimum 20% din teren va fi amenajat ca zonă verde.

Creșa va fi construită conform unui proiect-tip oferit de CNI, pe un teren pus la dispoziție de Primăria Sibiu, cu o suprafață de aproape 4.800 de mp. Valoarea investiției este estimată la 21,7 milioane de lei.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si