fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie Medias

Filologii LTAS implicați in acțiuni ample de voluntariat

Filologii LTAS implicați in acțiuni ample de voluntariat
Voluntariatul are o tradiție puternică la nivelul municipiului Mediaș, fiind organizate 20 de ediții ale Săptămânii Naționale a Voluntariatului. Prin asemenea acțiuni voluntarii se implică in acțiuni sociale menite să infrumusețeze comunitatea locală și să producă schimbări durabile prin care să imbunătățească viețile oamenilor.
Liceul Teoretic Axente Sever a avut și are permanent elevi implicați in acțiuni și organizații de voluntariat din municipiul nostru. In ultimele săptămâni ale anului 2021 a inceput să activeze o nouă organizație de voluntariat la nivelul județului Sibiu și implicit a municipiului Mediaș. Este vorba de organizația OVD Sibiu, ale cărei inițiale semnifică „O Viață Demnă”. OVD este o asociație formată din tineri implicați în problemele actuale ale persoanelor vulnerabile si ale copiilor din centrele de plasament.
Una dintre cele mai implicate axentiste in proiectul OVD este Iulia Gligor, din clasa a IX-a Filologie. Iulia s-a implicat in acest proiect din pasiune și din dorința de a sprijini și de a aduce zâmbete pe buzele persoanelor cu o situație materială precară din municipiul Mediaș și din imprejurimi. Iulia Gligor este vicepreședintele OVD și s-a implicat direct in prima mare activitate la nivelul municipiului Mediaș, atrăgând și alte eleve din clasele a IX-a Filologie și a X-a Filologie.
Este vorba despre proiectul caritabil „Blind Date with a Book”, găzduit in perioada 17-19 decembrie de cafeneaua „Coop”. „Intâlnirea cu o carte” a presupus donarea unei sume minime de 10 lei, in urma căreia persoana doritoare și-a putut alege aleatoriu o carte, al cărei titlu a fost un mister până când a fost despachetată. Cărțile au fost donate de elevi ai liceului nostru și nu numai.
Proiectul s-a dovedit un succes, fiind donate 60 de cărți și strângându-se suma de 1000 de lei. Această sumă a fost apoi folosită pentru cumpărarea unor cadouri, beneficiare fiind două familii cu situație materială precară din satul Alma Vii, comuna Moșna. Iulia Gligor și respectiv Oana Benescu din clasa a X-a Filologie au fost spiridușii lui Moș Crăciun, aducând o rază de fericire pe chipurile copiilor din familiile nevoiașe din Alma Vii. Oana Benescu a realizat și un proiect al unui centru de zi pentru copiii fără adăpost și există promisiunea realizării unui asemenea centru in județul Sibiu pe parcursul anului 2022.
Ne bucurăm pentru implicarea și devotamentul elevilor liceului nostru in acțiuni de voluntariat și mai ales pentru rezultatele acestei implicări. Suntem convinși că tot mai mulți axentiști dar și alți medieșeni vor deveni voluntari și vor aplica principiul „dăruind vei dobândi”, care nu este valabil doar in perioada sărbătorilor de iarnă ci este o activitate permanentă a fiecăruia dintre noi.
Obiectivul proiectului “Blind date with a book” a fost acela de a incuraja lectura în rândul adolescenților și adulților, demonstrând că nici o carte nu trebuie să fie judecată după copertă, așa cum de multe ori obișnuim să facem.
Etichete: