fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură Timp Liber

Festivalul SoNoRo împlinește 15 ani de existență într-un peisaj cultural complicat

Festivalul SoNoRo împlinește 15 ani de existență într-un peisaj cultural complicat, dar cu atât mai interesant pentru a găsi soluții flexibile și creative de manifestare. Astfel, ediția de anul acesta, intitulată „Pasărea Măiastră”, va avea loc în perioada 31 octombrie – 9 decembrie 2020, fiind organizată în două părți: festivalul va începe la Brașov, în intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, cu un concert excepțional la Castelul Cantacuzino din Bușteni pe 1 noiembrie, și va continua la Sibiu pe 3 și 4 noiembrie. A doua parte a festivalului va avea loc la București între 2 – 9 decembrie, cu un preambul pe 5 noiembrie, concertul „Á Beethoven” (Lui Beethoven), dedicat marelui compozitor Ludwig van Beethoven, susținut la Reședința Ambasadorului Republicii Federale Germania și transmis online.

Prin tema sa, Festivalul SoNoRo aduce anul acesta un elogiu operei lui Constantin Brâncuși, celebrat anul trecut în cadrul Festivalului Internațional „Europalia”, eveniment care a avut România ca țară invitată și a fost inaugurat printr-un concert extraordinar SoNoRo.

Festivalul SoNoRo îl onorează și pe compozitorul Ludwig van Beethoven, de la nașterea căruia se împlinesc 250 de ani. Câteva capodopere beethoveniene vor răsuna pe parcursul întregului festival, în semn de reverență către geniul acestui compozitor și în parteneriat cu Ambasada Germaniei, țară care a preluat de curând președinția Uniunii Europene.

Concertele de la Brașov și Sibiu vor fi transmise online pe https://festival.sonoro.ro/, accesul fiind gratuit.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si