fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură Judet

Festivalul Rara de la Retiș

Festivalul Rara de la Retiș, emblematic pentru Valea Hârtibaciului, a ajuns la cea de-a V-a ediție.
Hârtibăcenii și toți iubitorii folclorului autentic sunt invitați, duminică, 11 septembrie, începând cu ora 14, la un spectacol extraordinar de muzică și dansuri populare. Petrecerea câmpenească se va desfășura în curtea Școlii din Retiș.

Pe scenă vor urca ansambluri de dans de pe Valea Hârtibaciului și vedete ale cântecului popular din Ardeal: Maria Lia Bologa, Ionuț Langa, Nelu Albu, Marinela Suciu, Florin Suciu, Grupul vocal al Casei de Cultură Agnita, Paula Moldovan, Ioana Bogdan, Claudia Mihăilă, Adela Oroș, Marcel Părău, Ady Sonea, Anca Tafta, Nicu Poșta, Natalița Vataman și Nicolae Rusan.

Festivalul Rara de la Retiș
Spectacolul va fi deschis cu celebrul joc popular Rara, o “ficiorească” specifică satului Retiș, cu rădăcini străvechi.

Organizat de Primăria Brădeni și Consiliul Județean Sibiu, Festivalul Rara de la Retiș reușește să revitalizeze cultura tradițională locală, să pună în valoare zestrea folclorică a Văii Hârtibaciului și să promoveze satul tradițional ca obiectiv al agroturismului și al turismului cultural.

Festivalul folcloric din anii precedenți a adunat la Retiș sute de hârtibăceni, turiști și în special fii ai satului și ai vecinătății, care s-au întors acasă pentru a retrăi bucuria de a petrece, cu cântec, joc și voie bună, alături de familie și prieteni vechi, pe meleagurile natale.

Etichete:

Recomandam sa citesti si