fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Festivalul Internațional de Muzică de la Sibiu 24-31 mai 2014

   La Sibiu, în perioada 24-31 mai, artiști de prestigiu internațional precum Cvartetul Borodin, Giuliano Carmignola, Mario Caroli, Tamas Varga, Christian Badea, Dario Bonuccelli, Martin Owen, și cei mai promițători tineri muzicieni din România vor participa la Festivalul International de Muzica.

 Acestora li se va alătura Vlad Maistorovici Primul festival internațional de muzică clasică al orașului, organizat de Fundația, compozitorul invitat al Festivalului, Mozart Kammerphilharmonie, orchestra în rezidență a Festivalului, formată din muzicieni români și europeni din tânăra generație, și alți invitați de marcă. Împreună, vor interpreta capodopere ale repertoriului clasic (Mozart, Haydn, Schubert și Beethoven) și ale repertoriului contemporan (Webern, Messiaen și Ligeti), într-o serie de concerte simfonice, concerte camerale, recitaluri solistice și evenimente educative, în locuri simbolice pentru istoria și cultura orașului.

 Sibiul este ”scena” potrivită pentru acest Festival. Centrul istoric are acel farmec intim pe fundalul căruia putem crea un spațiu unic de întîlnire între artiști și publicul sibian. Tema Festivalului, AMADEUS, reprezintă ecoul modern al legăturilor dintre Sibiu și Viena în epoca lui Mozart, dar și o celebrare a frumuseții și a bucuriei pe care ne-o oferă muzica sa. Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt nu este o înșiruire de evenimente sub o etichetă, este o experiență împărtășită,creată prin comunicarea între muzicieni și public, un ”spirit” pe care comunitatea sibiană îl ”dobândește”.

Sibiul este și locul unde am primit sprijinul autorităților, anume al Primăriei. Publicul care va participa la evenimentele Festivalului va avea parte de un regal de muzică de cel mai înalt nivel și va contribui la misiunea noastră: sprijinirea tinerilor artiști excepționali să contribuie la progresul valorilor culturale în România și la promovarea unei imagini pozitive a țării peste hotare, a declarat Christian Badea, la conferința de presă de lansare a Festivalului, care a avut loc la Centrul de Informare al Primăriei Sibiu.

Biserica Romano-Catolică „Sf. Treime” va găzdui cele trei concerte simfonice susținute de Mozart Kammerphilharmonie sub bagheta dirijorului Christian Badea, cu participarea unor soliști de clasă mondială. Aici, pe 31 mai, la concertul de închidere al Festivalului, vor răsuna acordurile impresionante ale Recviemului de Mozart, concert pentru care ansamblului Mozart Kammerphilharmonie i se va alătura Corul Festivalului.Pe scena elegantă a Salii de concerte a Bibliotecii ASTRAva urca, pentru prima oară în România, legendarul Cvartet Borodin.

 

 

Etichete: