fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Timp Liber

Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților” debutează astăzi

Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților” dă startul lunii august. Astăzi debutează a 48-a ediție a manifestării cu două evenimente de calibru:

SPECTACOL FOLCLORIC, în Piața Habermann din Sibiu, la ora 19. Evoluează ansamblurile: „Purtata Avrigului” – Avrig, „Doruleț” – Racovița, „Comorile Arpașului”- Arpașu de Jos, „Șureanca” – Șura Mică, „University 2” – Georgia, „Achna Forest” – Cipru, „Monarca de México”- Mexic și „Sonechko” – Ucraina;

SEARĂ TRADIȚIONALĂ ROMÂNEASCĂ, la Restaurant Cămara Boierului, ora 20. Petrecem alături de Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului, Robert Târnăveanu, Oana Tomoiagă, Alina Bîcă, Ovidiu Homorodean, Sînziana Ștefan, Ioana Ștefan, Adrian Neamțu (taragot), Cătălin Iancu (țambal).

De miercuri, spectacolele folclorice, atelierele de dans, animațiile culturale în spații neconvenționale, parada portului popular și mega-spectacolele în Piața Mare se țin lanț la „Cântecele Munților”.

A 48-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților” de la Sibiu se desfășoară în perioada 1-7 august 2023 și invită publicul la spectacole folclorice, ateliere de dans, animații culturale în spații neconvenționale, parada portului popular și un eveniment cu specific gastronomic.

Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților” este cuprins în calendarul mondial al prestigioasei organizații CIOFF, fiind organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Acțiunea este cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Parteneri: Muzeul ASTRA, Cricova, TVR1, Promenada Mall Sibiu, Habermann Markt, Centrul Cultural Ion Besoiu,

Sponsori: Scandia Food și Romgaz

Acțiunile CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu sunt posibile cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.

Manager: Silvia Macrea