fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Festivalul de muzică ”Din dragoste pentru Gyuri” la Agnita

Primăria orașului Agnita, prin Casa de Cultură Ilarion Cocișiu, organizează Festivalul ”Din dragoste pentru Gyuri”. Evenimentul va avea loc pe 22 și 23 septembrie, începând cu ora 17, la Casa de Cultură din Agnita. Proiectul ”Din dragoste pentru Gyuri” este cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu, în cadrul agendei culturale 2022.

În prima zi, 22 septembrie, pe scenă vor urca: Felicia Pop, Dinu Olăraşu, Adi Ivaniţchi, Rareș-Andrei Păuna, formația de chitariști a orașului Agnita. Tot în prima zi, va avea loc și concursul de muzică, spectatorii putând să se bucure de momente de teatru și de un stand-up comedy, oferit de Sorin Tănase.

În a doua zi, 23 septembrie, pe scenă vor concerta: Alexandra UŞURELU, Radu CAPTARI, Tin VASILESCU, Formaţia de muzică uşoară a Casei de Cultură ,,I.Cocişiu” Agnita cu Soliști: Adela Oros, Marius Ghizășan și Remus Vasilescu. Organizatorii au pregătit si două momente de dans clasic și de balet. Câștigătorii concursului de muzică vor fi premiați, urmând ca sâmbătă, tinerii să participe și la o tabără educațională.

Ajuns la a VI a ediție, Festivalul îi este dedicat memoriei îndrăgitului artist Ioan Gyuri Pascu, care a contribuit la dezvoltarea culturii din România din postura sa de compozitor, artist solist vocal și solist instrumentist, prin faptul că a creat și interpretat muzică, a cântat la chitară clasică sau acustică, mandolină, muzicuță, pian și tobe. A lăsat în urmă adevărate creații muzicale reprezentative pentru diverse stiluri muzicale ca și folk, pop, jazz, blues sau reggae.

Ioan Gyuri Pascu s-a născut la 31 august 1961, la Agnita, județul Sibiu și a fost una dintre cele mai complexe personalități din generația sa.  S-a lansat în carieră în anul 1977 activând de-a lungul vieții ca muzician, comediant, actor de teatru și film, actor de televiziune, comentator sportiv și scriitor, solist solo sau în cadrul unor formații, fiind și fondator pentru formația „The Blue Workers” sau „Pacific”.

Etichete: