fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Timp Liber

Festivalul-Concurs „Lucreția Ciobanu” dă startul înscrierilor pentru preselecție

Începând de astăzi, 7 aprilie, și până în data de 9 mai 2022, tinerii interpreţi de muzică populară din România şi diaspora se pot înscrie la preselecţia Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” 2022, iniţiat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Startul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” se dă astăzi, prin deschiderea perioadei de înscriere în competiţie.

Conform Regulamentului Festivalului, la preselecţie sunt admişi solişti vocali amatori, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 ani. Fiecare concurent va interpreta două melodii specifice zonei pe care o reprezintă, dintre care una fără acompaniament orchestral (doină, baladă sau cântec doinit). Înscrierea se face prin completarea şi trimiterea documentației la adresa: festivalullucretiaciobanu@gmail.com, până în data de 9 mai 2022.

Preselecţia va avea loc în data de 23 mai 2022, la sediul CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu, din str. Tudor Arghezi, nr. 13, iar Concursul cu public şi Gala laureaţilor se vor desfăşura în zilele de 20 și 21 iunie 2022, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.

Festivalul urmăreşte descoperirea şi promovarea tinerilor solişti vocali de muzică populară din întreaga ţară şi din diaspora, introducerea în circuitul naţional de noi talente, valorificarea, de către tinerii interpreţi, a cântecelor populare şi costumelor tradiţionale din zona de provenienţă, cultivarea calităţilor vocale şi interpretative ale concurenţilor şi conservarea, valorificarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti.

Regulamentul concursului și fişa de înscriere se găsesc la link-ul:

http://www.traditiisibiene.ro/festivaluri/detalii/16

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului-Concurs „Lucreţia Ciobanu” este organizată de Consiliul Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, cu sprijinul Cercului Militar Sibiu.

Acțiunile CJCPCT „Cindrelul- Junii” Sibiu sunt posibile cu sprijinul financiar acordat de Consiliul Județean Sibiu.