fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Festivalul „Cânt și Joc pe Hârtibaci” va avea loc pe 3 și 4 noiembrie, în Agnita

Tinerii solişti vocali de muzică populară din România și din diaspora sunt așteptați să se înscrie la preselecţia celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului – Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Cânt și Joc pe Hârtibaci”. Termenul limită este 27 octombrie 2022.

Festivalul „Cânt și Joc pe Hârtibaci” este un eveniment cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu, în cadrul agendei culturale, fiind derulat prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, Primăria Orașului Agnita și Casa de Cultură ,,Ilarion Cocișiu” Agnita.

Scopul esențial al acestei manifestări culturale îl reprezintă promovarea tinerelor talente interpretative în domeniul cântecului popular românesc, în strânsă corelare cu valorificarea scenică a celor mai autentice şi valoroase piese de port popular, specifice zonei folclorice reprezentate.

Conform Regulamentului Festivalului, la preselecție sunt admişi solişti vocali amatori, cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 ani. Fiecare concurent va interpreta două melodii specifice zonei pe care o reprezintă, dintre care una fără acompaniament orchestral (doină, baladă sau cântec doinit) și o piesă cu acompaniament muzical. Înscrierea se face, până în data de 27 octombrie, prin completarea şi trimiterea fişei de participare la adresa casadeculturaagnita@gmail.com.

Preselecția va avea loc în data de 02 noiembrie, la sediul Casei de Cultură ,,Ilarion Cocişiu” din Agnita, str. Şcolii, nr. 1, între orele 15:00 – 19:00 .Detalii suplimentare: Casa de Cultură ,,Ilarion Cocișiu” Agnita, telefon 0269510345 și mobil 0762/206703.

Concursul se va desfășura pe 3 noiembrie 2022, în cadrul Casei de Cultură ”Ilarion Cocișiu” Agnita, fiind urmat de un program artistic susținut de ansamblurile Casei de Cultură din Agnita.

Trofeul Festivalului este în valoare de 2.500 lei, premiul I – 2.000 lei, premiul II – 1.500 lei, premiul III – 1.000 lei, premiul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu – 800 lei, mențiunea I – 600 lei, mențiunea II – 600 lei, premiul de popularitate – 600 lei.

Festivalului – Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Cânt și Joc pe Hârtibaci” va continua și în data de 4 noiembrie cu artiști consacrați ai ansamblului folcloric Cindrelul – Junii Sibiului.

Festivalul-Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Cânt și Joc pe Hârtibaci” este recunoscut în peisajul cultural al județului Sibiu drept una dintre manifestările de tradiție ce reunește, pe Valea Hârtibaciului, tineri soliști din întreaga țară.

Tradiția organizării în Agnita a unui festival al muzici populare românești a început în anul 1995, fiind expresia împlinirii unei datorii sacre pentru valorificarea cântecului și a portului popular românesc, ce trebuie păstrate la loc de cinste în cultura și în sufletul tuturor românilor.

Festivalul „Cânt și Joc pe Hârtibaci” va avea loc pe 3 și 4 noiembrie, în Agnita

 

Festivalul „Cânt și Joc pe Hârtibaci” va avea loc pe 3 și 4 noiembrie, în Agnita

Etichete:

Recomandam sa citesti si