fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Festivalul ARTmania de la Sibiu a câștigat trofeul categoriei „Best Small Festival” în cadrul competiției European Festival Awards

Festivalul ARTmania de la Sibiu a câștigat trofeul categoriei „Best Small Festival” în cadrul competitiei European Festival Awards, fiind singurul festival românesc care a obținut o distincție la această ediție, surclasând un număr impresionant de înscrieri și de voturi, potrivit organizatorilor evenimentului.

În categoria „Best Small Festival” pot concura festivaluri care au o rată de participare pe zi de până la 10.000 de persoane, inclusiv. Trofeul a fost înmânat Codruței Vulcu, Directorul Festivalului ARTmania și East European Music Conference, în cadrul Galei de Premiere a celei de-a zecea ediții a European Festival Awards, ce a avut loc aseară la Groningen, Olanda. European Festival Awards este cea mai importantă competitie dedicata industriei muzicale europene, fiind lansată în 2009 de Yourope (Asociatia Europeana a Festivalurilor) pentru a oferi recunoasterea profesională a industriei internationale acelor evenimente de profil si specialisti care obtin rezultate deosebite si ridica standardele de calitate ale acestui domeniu la nivel european. Competitia include 15 categorii, precum „Best New Festival”, „Best Indoor Festival”, „Best Small/ Medium-Sized/ Major Festival”, „Agent of the Year”, „Promoter of the Year”, „The Award for Excellence and Passion”, „The Green Operations Award” sau „The Health & Safety Innovation Award” etc. ARTmania Festival, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania ideea de imbinare dintre arta si divertisment („entertainment”), este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock. De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formatii internationale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, însa, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din Romania și din străinătate.

Etichete:

Recomandam sa citesti si