fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

FC Hermannstadt va înfrunta în deplasare pe cei de la FC Botoșani

A.F.C.Hermannstadt înfruntă în deplasare pe cei de la F.C.Botoșani, în etapa cu nr.18 din Superliga. Va fi ultimul meci din această rundă, care reunește echipele de pe locurile 12 (F.C.Botoșani), respectiv 5 (A.F.C.Hermannstadt). Sibienii au strâns 26 de puncte în 16 meciuri jucate până acum, în timp ce gazdele de la Botoșani au obținut până acum 19 puncte. În etapa precedentă, FCH a suferit o înfrângere la limită, 0-1, pe teren propriu cu Chindia Târgoviște, revelația acestui retur a sezonului regular. De același scenariu au avut parte și cei de la F.C.Botoșani, învinși tot pe teren propriu, 0-1, de cei de la F.C.Voluntari. Gazdele au 4 victorii (2 acasă, 2 în deplasare, 5 înfrângeri (2 acasă, 3 în deplasare) și 7 rezultate de egalitate (3 acasă, 4 în deplasare). Oaspeții au 7 victorii (4 acasă, 3 în deplasare), 4 înfrângeri (3 acasă, 1 în deplasare) și 5 rezultate de egalitate (1 acasă, 4 în deplasare).

A.F.C.Hermannstadt a marcat 19 goluri și a primit 14. Cel mai bun marcator este atacantul Daniel Paraschiv, proaspăt convocat la Echipa Națională a României, cu 8 goluri, urmat de mijlocașul ghanez Baba Alhassan, cu 6 goluri marcate. În topul assisturilor conduce fundașul lateral Mihai Butean, cu 4 pase de gol în 15 meciuri jucate.

F.C.Botoșani a marcat 14 goluri și a primit 21, în topul marcatorilor fiind mijlocașii Camara Sekou și Sebastian Mailat, fiecare cu câte 3 goluri marcate.

Media de vârstă a F.C.Botoșani este de 26 de ani și 4 luni, iar site-urile de specialitate indică faptul că această echipă are o valoare de 8,5 milioane de euro, a 12-a din Superliga, cei mai bine cotați fotbaliști din lotul moldovenilor fiind portarul Eduard Pap și fundașul central Victor Dican, ambii cu o cotă de 650.000 euro.

FCH are o medie de vârstă de 25 de ani și 5 luni, iar potrivit site-urilor de specialitate valoarea totală de piață a celor 26 de fotbaliști legitimați este de 7 milioane de euro, penultima din Superliga. Cei mai bine cotați fotbaliști sunt fundașul lateral, Mihai Butean – 600.000 euro și mijlocașul ofensiv ghanez, Baba Alhassan – 600.000 euro.

Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de nouă ori în principala competiţie internă. Bilanțul este favorabil moldovenilor, care s-au impus de șase ori, un  singur meci fiind câştigat de sibieni, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

În meciul tur, disputat pe Stadionul Gaz Metan din Mediaș, scorul a fost egal, 1-1, marcatorii golurilor fiind Florescu (F.C. Botoșani) și Paraschiv (A.F.C.Hermannstadt).

Din lotul FCH sunt indisponibili fundașii Raul Opruț – convocat la Echipa Națională de Fotbal a României și Florin Bejan – accidentat.

Partida va avea loc luni, 14 noiembrie, ora 21:00, pe Stadionul Municipal din Botoșani și va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.

Etichete:

Recomandam sa citesti si