fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Fațada Teatrului „Gong” va fi iluminată simbolic în albastru în semn de solidaritate pentru persoanele cu autism

Actorii și conducerea Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu ne demonstrează zilnic că iubesc ceea ce fac, fiind aproape de public și în această perioadă. Deoarece 2 Aprilie reprezintă Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, dar și Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, aceștia vor celebra cele două sărbători prin diverse activități.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii, celebrată în toată lumea în data de 2 aprilie, fiind și ziua de naștere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen, actorii vor citi pe parcursul acestei zile fragmente din basme, dar și poezii. Scopul este de a promova schimbul de cărți pentru copii și de a-i provoca, totodată, pe cei mai tineri, să citească o carte nouă. Înregistrările vor fi distribuite pe pagina de Facebook a teatruluiFațada Teatrului „Gong” va fi iluminată simbolic în albastru în semn de solidaritate cu cele peste 30.000 de persoane cu autism din România. La recomandarea Organizației Națiunilor Unite, data de 2 aprilie marchează, încă din anul 2008, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. La nivel internațional culoarea albastră și puzzle-ul sunt asociate celor cu tulburări de spectru autist.

Stigmatizarea și discriminarea asociate cu diferențele neurologice rămân obstacole substanțiale în calea diagnosticării și a terapiilor, o problemă care trebuie abordată atât de factorii de decizie publici din țările în curs de dezvoltare, cât și de țările donatoare.

Etichete:

Recomandam sa citesti si