fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Familia este cel mai important lucru din lume

2020 s-a încheiat cu succes pentru DGASPC Sibiu
Ziua internaţională a familiei este marcată neîntrerupt, din 1993, la data de 15 mai. Obiectivul principal al acestei sărbători este acela de a sublinia importanţa familiilor, fără discriminare, în societate. Sunt promovate valori precum iubirea, toleranţa, respectul, împărţirea sarcinilor casnice şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie.
Familia este mediul unde întotdeauna găsești afecțiune, sprijin și iubire necondiționată. Familiile sunt “nucleul de bază” al societății – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare viața de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre. Un copil într-un mediu familial aduce împlinire, armonie și iubire.
Familia asistenței sociale lucrează neîntrerupt în interesul superior al copiilor instituționalizați, separați de familia biologică, însă scopul final este reintegrarea acestor copii în familia biologică sau lărgită în cel mai scurt timp posibil, iar în situațiile în care acest lucru nu se poate concretiza, identificarea unei familii adoptive. Având în vedere faptul că nu toți copiii au șansa să trăiască într-o familie, DGASPC Sibiu prin serviciile de adopție a reușit să ofere un cămin pentru 35 de copii care au fost adoptați în ultimul an și care acum pot sărbători Ziua familiei având o mami și un tati alături.