fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Uncategorized

Facturi cu aproape 10% mai mari la serviciile de canalizare pentru medieşeni

Directorul general al societății “Apa Târnavei Mari” din municipiul Mediaș, Virgil Bucșe a explicat că la o factură de 50 de lei, va fi o creștere de aproximativ 4,6 lei.

Cantitatea de apă uzată facturată va fi egală cu cantitatea de apă potabilă, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local care modifică și actualizează regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare. “Am fost printre puţinii operatori din ţară care mai facturau 80% din apa potabilă furnizată consumatorilor casnici, din cauza faptului că multe imobile deversează apa pluvială de pe acoperişuri şi curţi în sistemul de colectare al apelor uzate menajere, a faptului că aportul de lichide achiziţionate din comerţ sau consumul de apă de la izvoare se evacuează tot în reţeaua de canalizare menajeră, şi, nu în ultimul rând, a faptului că apa din sursele proprii ale clienţilor este evacuată tot în reţeaua de canalizare orăşenească. 

Pentru a veni în sprijinul clienţilor noştri, am completat Regulamentul cu un nou alineat, după cum urmează:

(1.1) În situaţia în care o parte din apa furnizată prin sistemul public se utilizează pentru activităţi gospodăreşti în urma cărora nu se generează apă uzată deversată în sistemul public (udat grădina, gazonul, adăparea animalelor etc.), cantitatea de apă uzată facturată se va determina prin scăderea acestei cantităţi de apă din cantitatea de apă furnizată, cu condiţia ca utilizatorul să subcontorizeze priza de apă utilizată în acest scop. […]

De asemenea, s-a considerat necesară reglementarea situaţiei utilizatorilor care se alimentează din surse proprii (ex. fântâni) şi care evacuează apă uzată în reţeaua de canalizare prin obligativitatea contorizării sursei proprii de apă sau a achitării contravalorii acesteia în sistem pauşal, conform normativelor în vigoare”, au explicat reprezentanții “Apa Târnavei Mari”.

Etichete: