fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

„Fă rai din ce ai!” Acțiune socială dedicată elevilor din Agnita

Şcoala online este încă un vis de neatins pentru 5284 de elevi din județul Sibiu, ceea ce i-a determinat pe unii dascăli să inițieze campanii prin care încearcă să strângă dispozitive digitale, absolut necesare în predare. Larisa Elena Stoica, profesor învățător primar suplinitor al  clasei a III-a a R, de la Colegiul Tehnic ,,August Treboniu Laurian”, din Agnita și­-a dorit ca cei 11 elevi ai săi să aibă acces la cursurile online.

„Prima oră în online, prima revedere cu ei a avut loc săptămâna aceasta și urmează să ne întâlnim și astăzi prin intermediul aplicației ZOOM. Sperăm să fie vremea frumoasă, deoarece doi dintre elevii din Zăvoi nu au internet, de aceea se întâlnesc în curtea altui coleg. Copiii s-au bucurat foarte mult când au aflat vestea că ne vom putea în sfârșit revedea. Le jucau lacrimile în ochi de bucurie, deoarece până acum le lăsam fișele de lucru la magazinul din sat, de unde le lua un părinte care le distribuia copiilor. Cei mici îmi trimiteau pozele cu rezolvarea exercițiilor prin intermediul aplicației WhatsApp și pe Messenger. Însă, nu toți elevii au un telefon performant. Datorită unor oameni deosebiți, am reușit să strângem dispozitive pentru opt dintre elevii mei. Îmi doresc ca pentru ceilalți trei copii să primim telefoane performante, deoarece au o situație mai precară și nu au acces la internet. Aduc mulțumiri domnului inspector școlar general Alexandru Dumbrava, Alina Enache, Livia Maria, Ilarion Barsan, Barbu Lenuta, Stoica Adrian, domnului Dan Magos, președinte la Sibiu Rally Team. Mă înclin și vă mulțumesc din tot sufletul, efectiv sunt copleșită de emoții, atât eu, cât și elevii mei! Datorită bunăvoinței dumneavoastră am reușit să ne vedem pe ZOOM. Doamnei inspector pentru învățământul primar Diana Bucuță îi mulțumesc pentru că ne oferă încrederea de care avem nevoie în aceasta perioadă și nu numai, ne îndeamnă mereu să facem ceea ce simțim!”, a spus Larisa Elena Stoica.

Totuși, din punctul de vedere al învățătoarei Larisa Elena Stoica, crearea unei lecții online este mult mai dificilă decât cea care presupune prezența fizică în clasă. În primul rând, profesorul trebuie să fie mult mai structurat în explicații, iar ulterior, în momentul în care apar întrebările din partea copiilor trebuie să fie atent să nu se creeze haos. Vom avea ore de Matematică, Română, Științele Naturii și vom face multe lecții de recapitulare. Sunt atașată de elevii de la școală ca de proprii mei copii. Sunt dascăl al acestor elevi,  încă din clasa pregătitoare, au crescut sub ochii mei, iar între noi este o legătură specială.”, mărturisește emoționată tânăra învățătoare.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si