fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Expoziție dedicată Împăratului Japoniei

Muzeul Național Brukenthal a sărbătorit Ziua Japoniei printr-o expoziție inedită de stampe, deschisă la Centrul Cultural ARCUB, din București.

Vernisajul expoziției „Călătorie în lumea stampelor Meiji” a avut loc vineri, 10 februarie, în prezența ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, a ambasadorului Japoniei la București, Hiroshi Ueda, a 30 de ambasadori și atașați culturali, profesori, artiști, oameni de afaceri, parlamentari.

Muzeul Brukenthal a fost reprezentat de directorul său interimar, Alexandru Chituță, care este și curator al expoziției.
„Expoziția e unică pentru că stampele provin dintr-o colecție privată. Piesele expuse în cele doar patru-cinci expoziții Meiji pe an din lume provin din colecții muzeale, cum sunt Luvru sau British Museum. Această expoziție este o premieră la București, pentru prima dată sunt expuse aici într-o mare expoziție stampe din perioada imperială, dar mai mult decât atât este o premieră în lume, este prima expoziție din lume de stampe japoneze din acest an dedicată Împăratului Japoniei”, a declarat Alexandru Chituță.
Evenimentul a fost organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Muncipiului Bucureşti şi Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism, Muzeul Național Brukenthal, Ambasada Japoniei în România, Institutul Cultural Român cu sprijinul JTI și Șerban și Asociații, societate civilă de avocați.

Expoziție dedicată Împăratului Japoniei