fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Expoziție de pictură suprarealistă: ”New Moon in Virgo”

Muzeul de Artă Contemporană va găzdui, în perioada 9 – 31 martie, o expoziție de pictură a unei tinere artiste din Sibiu. Reunite sub titlul ”New Moon in Virgo/ Lună nouă în Fecioară”, lucrările semnate de Ioana Tocoaie sunt compoziții suprarealiste.

”Detașată de imaginea fidelă a realului, Ioana Tocoaie își vede pictura ca pe un poem vizual: juxtapuneri aleatorii de imagini cu simbolistică recurent feminină reunite utopic precum într-un bestiar pop art. Conceptul Ioanei gravitează în jurul propriei identități și a dorinței de a aduce în discuție, în manieră plastică, potențialul de expresie al feminității. Un estetism voit naiv, plăcut și agil în a ne atrage atenția se manifestă pregnant în compozițiile suprarealiste create de Ioana”, apreciază Alexandra Runcan, curatorul expoziției.

Ioana Tocoaie a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca, secția pictură. Încă din timpul facultății s-a remarcat în cadrul unor ample expoziții de grup precum: Diploma Show, Vizualia ori proiectele universitare organizate la Centrul de Interes și Muzeul de Artă din Cluj Napoca.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 9 martie, la ora ora 13:00, la Muzeul de Artă Contemporană de pe strada Tribunei nr. 6). Accesul este gratuit, iar expoziția va putea fi vizitată până la 31 martie, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Etichete:

Recomandam sa citesti si