fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Social

Expoziția ”Terapie pentru un nou început” poate fi admirată la Palatul Brukenthal

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu în colaborare cu Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal invită publicul în data de 2 martie 2022 orele 12.00, în Palatul Brukenthal din Piața Mare la vernisajul expoziției ”Terapie pentru un nou început”. Expoziția poate fi vizitata in perioada 2 martie -24 aprilie 2022, de miercuri pina duminica intre orele 9-17, Sala de expozitii temporare, curtea a doua.
„Unii dintre noi, rezonează de când se nasc cu muzica sau pictura, alții le descoperă pe parcurs și atunci vor să împărtășeacă cu cei din jur bucuria. Alexandra Ursu este rezidentă a Centrului de Abilitare și Reabilitare ”Sf.Nectarie” Mediaș, centru aflat în subordinea DGASPC Sibiu. Alexandra pictează dintotdeauna. Ea se exprimă greu în cuvinte, dar poate fi descoperită prin picturile sale, prin care se exprimă cel mai bine. Prin ceea ce face, Alexandra este un om uimitor care ne arată, încă o dată, că printre oamenii pe care destinul i-a aruncat în lupte ce par a fi nedrepte, există ființe omenești fascinante ca și poveștile lor de viață. Chiar dacă uneori viața i-a pus piedici, ea își urmează visul și își exprimă sentimentele și trăirile așa cum știe ea mai bine: prin pictură.”, transmit reprezentanții DGASPC Sibiu.
Expoziția este o campanie de conștientizare și sensibilizare a comunității asupra importanței integrării sociale – prin artă- a persoanelor cu dizabilități (ex. Prin artă mă exprim/mă formez), cât și o promovare a artiștilor amatori cu dizabilități.
.
Etichete: