fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Expoziția ”Structură și culoare în lumea vie”- sursa de inspiraţie pentru inventatori, artişti, ingineri şi arhitecţi

Sibienii sunt invitați în perioada 30.06-30.09 să admire expoziția ”Structură și culoare în lumea vie”, care duce în prim plan sursa de inspiraţie pentru inventatori, artişti, ingineri şi arhitecţi, de-a lungul timpului. Opera poate fi vizitată în Sala Multimedia, situată pe strada Cetății nr. 1, Muzeul de Istorie Naturală. 

Natura a fost de-a lungul timpului cel mai perfect sistem care a funcționat bine fără intervenția omului. Odată cu dezvoltarea omenirii, a comerțului și industriei, mediul înconjurător a avut foarte mult de suferit. Din acest motiv, tot mai mulți specialiști au abordat și aplicat studiul sistemelor biologice în diverse ramuri ale societății moderne.
De la Leonardo Da Vinci, care a studiat zborul păsărilor pentru a-l aplica la o mașină de zburat, până la vopselele cu autocurățire inspirate de frunzele plantelor de nufăr, subiectele expoziției dezvăluie sursele din natură ale inspirației specialiștilor, aplicate în diverse domenii de dezvoltare. (transmit reprezentanții muzeului)

Expoziția ”Structură și culoare în lumea vie”- sursa de inspiraţie pentru inventatori, artişti, ingineri şi arhitecţi

Curatori: Iulia-Maria Muntean, Dr. Ghizela Vonica, Ana-Maria Păpureanu, Dr. Nicolae Trif

Text oferit de curatorul expoziției Dr. G. Vonica:

 

Etichete: