fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Expoziţia „Genesis” a artistei Doina Reghiş – Ionescu, la Palatul Brukenthal

Doina Reghis Ionescu

La Palatul Brukenthal, sala de expoziții temporare (curtea II) din Piața Mare, va fi deschisă, în perioada 28.04 – 29.05 expoziţia de pictură „Genesis”, a artistei Doina Reghiş – Ionescu. Vernisajul va avea loc în data de 28 aprilie, ora 15.00, curatorul expoziţiei fiind dr. Iulia Mesea.

„Sensibilitatea specială, admirabila stăpânire a tehnicilor picturale, disciplina formală și conștiința profesională, conturează distinct portretul artistei Doina Reghiș-Ionescu, în peisajul artei contemporane din România. Bilanțul celor cinci decenii de activitate o recomandă prin remarcabila forță creatoare: peste 60 de participări la expoziţii naţionale şi internaţionale, peste 100 de expoziții de grup și 20 de personale, prezența unui mare număr de lucrări în colecții particulare și publice (inclusiv muzeale) din ţară şi străinătate, cărora li se alătură premiile și distincțiile obținute, precum și titlul de doctor în arte vizuale”, arată Iulia Mesea.
Creaţiile artistei Doina Reghiş – Ionescu sunt realizate într-o tehnică personală, pictură augmentată de elemente ale artei decorative.
„Doina Reghiș-Ionescu decupează zone din universul nostru cărora le recuperează energiile și le așează pe unde și în ritmuri personale, construind un univers secund(ar), diversificat și armonic, riguros, dar flexibil, în permanentă expansiune, și cuceritor prin eleganță. Cele patru elemente primordiale: pământ, apă, foc și aer, simbolurile și semnificațiile lor, au fost abordate, înțelese, aprofundate și re-elaborate pe rând sau simultan, individual și în admirabilele întâlniri ale structurilor naturale, pământene și cosmice, le-au fost descoperite alcătuiri și rosturi secrete oferite, apoi, privitorilor, în forme codificat personalizate. În compoziții melodios dinamice, într-o cromatică de armonii subtile și nobile, itinerariile celeste domină parcursul pe care artista ni-l oferă în prezenta expoziție, spre Constelații, trecând prin Poarta spre lumină, adânc, în Spațiul astral”, mai arată curatorul expoziţiei, Iulia Mesea.
„În demersul meu creator am pornit de la două concepte: LUMINA și SPAȚIU, fiind o încercare de a retrasa CALEA FACERII LUMII, din prima sa etapă, cea a creării luminii și astrelor. Mi-am asumat dreptul de a concepe în cadrele orizontului cosmic, propriul univers, propria constelație”, spune artista Doina Reghiș-Ionescu.
„În luna mai, cea mai frumoasă lună a anului, vă invităm să vizitați eleganta expoziție de pictură GENESIS, semnată de una dintre cele mai delicate Doamne ale Artei Românești Contemporane”, a adăugat Iulia Mesea.

 

Etichete: