fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Exercițiu ISU de simulare incendiu la un operator economic cu domeniul de activitate colectare, transport tratare și eliminare deșeuri

ISU Sibiu –128 misiuni la sfârșit de săptămână Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în acest sfârșit de săptămână, unui număr de peste 120 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, după cum urmează: ✅🚨115 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 🔥2 incendii. Un incendiu produs la un autoturism, în noaptea de vineri spre sâmbătă pe DN14, în zona localității Slimnic. Pompierii militari si Detașamentului Sibiu cu sprijinul membrilor SVSU Slimnic au lichidat incendiul care a afectat aproximativ 70% din autoturism. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de o defecțiune la toba de eșapament pe timpul funcționării autoturismului. Cel de-al doilea incendiu s-a produs în data de 04.04.2021, în jurul orei 2:00,în localitatea Apoldu de Jos, izbucnit la mai multe anexe gospodărești și acoperișurile a două case. Au fost mobilizate la fața locului 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 echipaj SMURD și membrii SVSU Apoldu de Jos. Au ars peste 300 mp din anexele gospodărești și acoperișurile caselor (proprietar și vecin) precum și elemente de mobilier,un tractor, un autoturism, scule electrice, 1 porc și cca 20 de găini. Au fost salvate 12 găini. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit. ✅2 activități de asigurare a măsurilor de prevenire a incendiilor în municipiul Sibiu și Mediaș; ✅1 misiune de îndepărtare elemente de construcție (tablă acoperiș) ,în data de 03.04.2021, în jurul orei 16:00, în municipiul Sibiu, str. Semaforului. ✅7 activități de informare populație măsuri Covid-19. Echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului a acțiunilor de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio. Totodată, în acest sfârșit de săptămână reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu au participat împreună cu alte structuri ale M.A.I. la efectuarea controalelor pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Aceștia au efectuat un număr de 25 de controale și au identificat 4 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii Sars-Cov-2 fiind aplicate 4 avertismente. Menționăm faptul că misiunile au cu preponderență un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități.

În scopul unei corecte informări a opiniei publice, menționăm că în acest moment se desfășoară un exercițiu cu forțe și mijloace în teren în municipiul Sibiu, la un operator economic cu domeniul de activitate colectare, transport tratare și eliminare deșeuri.

La acest exercițiu participă pompierii militari ai Detașamentului Sibiu cu două autospeciale de stingere, o autospecială cu descarcerare, o autospecială de cercetare chimică, bacteriologică, radioactivă și nucleară (CBRN) și un echipaj SMURD.

În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public, asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare pentru antrenarea forțelor și benefice pentru întreaga comunitate.

Etichete:

Recomandam sa citesti si